SPIE neemt GPE Technical Services over

SPIE, een bedrijf dat zich onder andere richt op het ontwerpen, bouwen, onderhouden en beheren van datacenters en ICT ruimtes, neemt GPE Technical Services over. Met deze overname verbreedt SPIE Nederland zijn diensten om stoomsystemen te inspecteren en optimaliseren.

Ard-van-Toledo-SPIE-Ton-Peter-GPE GPE Technical Services is een internationaal opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in stoom- en condensaatsystemen. Sinds 1997 is GPE actief in branches waar stoom een belangrijke rol speelt in het productieproces. Zo beheert GPE 6.000 condenspotten bij een groot internationaal concern, dat onlangs een petrochemische fabriek openende in Europoort. GPE meet en onderhoudt de condenspotten en spoort zo energieverlies op. GPE Technical Services, gevestigd in 's- Hertogenbosch, telt 7 medewerkers en genereerde een omzet van 1,3 miljoen euro in 2014.

SPIE legt al enkele jaren de focus op de innovatie van energiebesparende projecten. Het bedrijf wil de kennis en kunde van GPE inzetten om klanten te helpen het rendement van hun energiesystemen verder te verhogen. Ton Peters, eigenaar van GPE, blijft een actieve rol spelen binnen SPIE.

Dossiers
Lees ook
Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

De Circular IT Group heeft Re-Tek Ltd overgenomen, een Britse leverancier van IT Asset Disposition (ITAD) services. De samenwerking tussen Circular IT Group en Re-Tek is niet nieuw. Volgens de partijen bestaat er al geruime tijd een succesvol partnerschap tussen de ITAD-dochteronderneming CTC van Circular IT Group en Re-Tek.

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.