Siemon neemt Gigaduct-kabelmanagementsysteem over

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, neemt het Gigaduct-kabelmanagementsysteem over van Gigacom. Siemon neemt alle bestaande activa, voorraden, machines en klanten van Gigaduct over.

101126_Siemon Gigaduct is een flexibel kabelmanagementsysteem voor het routeren, beheren en beschermen van glasvezelbekabeling in datacenters, colocatiecenters, serviceproviderhosting- en andere computingomgevingen. Het Gigaduct-systeem is gemaakt van halogeenvrije en brandvertragende kunststoffen. Het bestaat uit kabelgoten, koppelstukken, bochten en T-stukken in diverse afmetingen.

Glasvezelinfrastructuren implementeren

Met behulp van Gigaduct kunnen glasvezelinfrastructuren in uiteenlopende omgevingen worden geïmplementeerd. Het systeem zorgt voor de juiste buigradius en beschermt glasvezel in veeleisende omgevingen. Dankzij de gemakkelijk toegankelijke afdekkappen kan glasvezel worden geïnstalleerd of verwijderd, zonder dat het hele kabelgootsysteem hoeft te worden losgekoppeld.

Met de overname breidt Siemon zijn assortiment WheelHouse-datacenteroplossingen, bestaande uit bekabelings- en connectiviteitssystemen, interconnectsystemen, cabinets, kabelbeheer, stroomverdeling en diensten op het gebied van datacenterontwerp. Met dit assortiment richt Siemon zich datacenters van elke omvang en elk type.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

De Circular IT Group heeft Re-Tek Ltd overgenomen, een Britse leverancier van IT Asset Disposition (ITAD) services. De samenwerking tussen Circular IT Group en Re-Tek is niet nieuw. Volgens de partijen bestaat er al geruime tijd een succesvol partnerschap tussen de ITAD-dochteronderneming CTC van Circular IT Group en Re-Tek.