Seenons brengt Knowledge Center en Matchmaker voor afvalstromen

e-waste afval

Seenons heeft twee nieuwe tools ontwikkeld die organisaties moeten helpen bij het bereiken van Zero Waste.
Het platform voor afvalverwerkers heeft een Knowledge Center geïntroduceerd waar bedrijven terecht kunnen met vragen over hun afvalstromen. Die kan gaan over afvalscheiding, circulaire inkoop of compliance met wetgeving, en meer onderwerpen. “Je vindt er diverse soorten content, zoals blogs, artikelen en downloads”, schrijft Seenons. “Ook kan je filteren op verschillende soorten onderwerpen, zoals afvalkennis, circulariteit en gedragsverandering.”

Afval Matchmaker

Daarnaast heeft Seenons een Afval Matchmaker uitgebracht. Daarmee zoekt Seenons naar verwerkers van afvalstromen die het beste passen bij de klant. “Te veel grondstoffen eindigen momenteel nog bij het restafval en worden niet hoogwaardig verwerkt”, aldus Seenons. “Deze grondstoffen verliezen hun waarde, worden vaker verbrand en kosten jou als bedrijf geld. Dit kan en moet anders!” De afvalstroom kan hier worden aangemeld.

 

(zie ook link)

Lees ook
Euralarm start werkgroep Milieu & Duurzaamheid

Euralarm start werkgroep Milieu & Duurzaamheid

De Europese brancheorganisatie voor elektronische brand- en beveiligingsindustrie Euralarm heeft een nieuwe Task Group opgericht met de focus op milieu- en duurzaamheidskwesties.

Amsterdam en de datacenters moeten gaan bewegen

Amsterdam en de datacenters moeten gaan bewegen

Amsterdam heeft er nog een probleem bij en volgens de lokale pers zal nu nog meer naar datacenters gekeken gaan worden. Die belangstelling heeft niets te maken met het gebrek aan stroom of ruimte. Amsterdam heeft enorme behoefte aan restwarmte om het warmtenet te kunnen realiseren.

Leaseweb gecertificeerd volgens Climate Neutral Data Centre Pact (CNDCP)

Leaseweb gecertificeerd volgens Climate Neutral Data Centre Pact (CNDCP)

Leaseweb, een toonaangevende leverancier van clouddiensten en Infrastructure as a Service (IaaS), heeft bekendgemaakt dat ze de certificering van het Climate Neutral Data Centre Pact (CNDCP) heeft verkregen. De certificering bevestigt de naleving van duurzaamheidsnormen door Leaseweb en haar rol in de ondersteuning van de doelen van de Europese Green...