Seenons brengt Knowledge Center en Matchmaker voor afvalstromen

e-waste afval

Seenons heeft twee nieuwe tools ontwikkeld die organisaties moeten helpen bij het bereiken van Zero Waste.
Het platform voor afvalverwerkers heeft een Knowledge Center geïntroduceerd waar bedrijven terecht kunnen met vragen over hun afvalstromen. Die kan gaan over afvalscheiding, circulaire inkoop of compliance met wetgeving, en meer onderwerpen. “Je vindt er diverse soorten content, zoals blogs, artikelen en downloads”, schrijft Seenons. “Ook kan je filteren op verschillende soorten onderwerpen, zoals afvalkennis, circulariteit en gedragsverandering.”

Afval Matchmaker

Daarnaast heeft Seenons een Afval Matchmaker uitgebracht. Daarmee zoekt Seenons naar verwerkers van afvalstromen die het beste passen bij de klant. “Te veel grondstoffen eindigen momenteel nog bij het restafval en worden niet hoogwaardig verwerkt”, aldus Seenons. “Deze grondstoffen verliezen hun waarde, worden vaker verbrand en kosten jou als bedrijf geld. Dit kan en moet anders!” De afvalstroom kan hier worden aangemeld.

 

(zie ook link)

Meer over
Lees ook
Eurofiber met ESG-programma in EcoVadis wereldwijde top-1 procent best presterende bedrijven

Eurofiber met ESG-programma in EcoVadis wereldwijde top-1 procent best presterende bedrijven

Met de Ecovadis platinum positie behoort Eurofiber met zijn ESG-initiatieven wereldwijd tot de top 1% best presterende bedrijven van in totaal 130.000 beoordeelde bedrijven.

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.