Schneider Electric maakt InRow koelsystemen efficiënter

schneider-electric-inrow

Schneider Electric vernieuwt zijn productlijn voor InRow koelsystemen InRow RC. De nieuwe productlijn bevat twee verschillende modellen koelsystemen. De systemen verbruiken minder energie dan hun voorgangers, terwijl zij juist meer capaciteit leveren.

Het hoge temperatuur-model is ontwikkeld om warmte op efficiëntere wijze af te voeren. Dit realiseert Schneider Electric door het model bij hogere watertemperaturen en een hogere omgevingstemperatuur zijn werk te laten doen. Het model kan hierdoor over een langere periode zijn werk doen, waardoor de units warmte efficiënter kunnen afvoeren.

InRow RC is een koeloplossing die verkleint de afstand tussen de warmtebron en de locatie waar de warmte wordt afgevoerd. De oplossing voorkomt hierdoor het mengen van koude en warmte luchtstromen, wat de efficiëntie vergroot. InRow RC is gericht op omgevingen met een hoge dichtheid van apparatuur.

 
Dossiers
Lees ook
Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.