Schleifenbauer introduceert DCIM-tool DCMS GO

Schleifenbauer introduceert de nieuwe DCIM-softwaretool DCMS GO. DCMS GO is een monitoring-tool voor Schleifenbauer PDU’s en DPM-energiemeters en wordt vanaf heden kosteloos aangeboden aan datacenters die met Schleifenbauer producten werken. De tool is ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Perf-IT.

Indien gewenst kan het pakket door Perf-IT uitgebreid worden naar een volledig (getarifeerd) DCIM-pakket. Dit pakket biedt onder andere mogelijkheden voor live data-visualisatie, alerts via zowel e-mail als SMS en in de meest complete versie het monitoren van alle datacenter elementen.

Integratie van data in DCIM-tool

Sales director Hans Kik van Schleifenbauer: “We helpen onze klant graag met de integratie van de data van onze PDU’s en energiemeters in hun DCIM-tool. We realiseren dit reeds in bekende DCIM-platformen zoals: Perf-IT, Schneider InfraStruxure Manager en Sunbird DCIM. Onze producten communiceren via diverse protocollen, zoals: SNMP (v1, v2c en v3), Modbus en API. Dit maakt integratie makkelijk en haalbaar voor de klant.”

“Datacenters die met Schleifenbauer producten werken en (nog) geen DCIM-tool hebben, of zich oriënteren op een ander pakket, bieden we in samenwerking met Perf-IT een Datacenter Control & Management System (DCMS) aan. De speciaal ontwikkelde DCMS GO biedt een monitoring-tool voor Schleifenbauer PDU’s en DPM-energiemeters, welke wij vanaf heden kosteloos beschikbaar stellen aan onze klanten.”

Toegevoegde waarde

René de Theije, directeur bij Perf-IT: “Onze dienstverlening vult de propositie van Schleifenbauer mooi aan, zonder dat klanten hiertoe verplicht worden. Echter, de eerste ervaringen laten nu al zien dat we vaak van toegevoegde waarde kunnen zijn in het oplossen van monitoring-uitdagingen van de datacenters waar we samen zijn geweest.”

Foto-DCMS-parntership-PerfIT

Hans Kik namens Schleifenbauer (links) en René de Theije namens Perf-IT (rechts)

Dossiers
Meer over
Lees ook
STULZ Digitronic Software lanceert CyberHub ECO.DC DCIM systeem

STULZ Digitronic Software lanceert CyberHub ECO.DC DCIM systeem

STULZ Digitronic Software lanceert het CyberHub ECO.DC DCIM systeem, een Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossing voor het monitoren van datacenter en serverruimtes. Met de oplossing wil het bedrijf de transparantie in IT-omgevingen verhogen, gebieden waar potentiële besparingen en optimalisaties mogelijk zijn identificeren en de ope1

Project rond slimmere DCIM-oplossingen krijgt miljoen dollar subsidie

Project rond slimmere DCIM-oplossingen krijgt miljoen dollar subsidie

Onderzoekers van de Canadese McMaster University krijgen bijna een miljoen dollar tot hun beschikking voor een DCIM-project. Dit project moet leiden tot een nauwkeuriger Data Center Infrastructure Management (DCIM) systeem dan vandaag de dag beschikbaar is. Het gaat om een project dat wordt uitgevoerd door het Computing Infrastructure Research Ce1

Nlyte Software lanceert SaaS-versies van NEO en Nlyte Platinum Edition

Nlyte Software lanceert SaaS-versies van NEO en Nlyte Platinum Edition

Nlyte Software, gespecialiseerd in Data Center Infrastructure Management (DCIM) software, lanceert Nlyte Energy Optimizer (NEO) On-Demand en Nlyte Platinum On-Demand. Het gaat om Software-as-a-Service (SaaS) oplossingen die worden beheerd door Nlyte Software. Nlyte introduceerde in 2014 voor het eerst een SaaS-versie van zijn DCIM-oplossing. In 21