STULZ Digitronic Software lanceert CyberHub ECO.DC DCIM systeem

pixabay-hrpixa-server-1032730_960_720

STULZ Digitronic Software lanceert het CyberHub ECO.DC DCIM systeem, een Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossing voor het monitoren van datacenter en serverruimtes. Met de oplossing wil het bedrijf de transparantie in IT-omgevingen verhogen, gebieden waar potentiële besparingen en optimalisaties mogelijk zijn identificeren en de operationele betrouwbaarheid van IT-omgevingen verbeteren.

STULZ Digitronic Software is een samenwerking tussen de Duitse bedrijven STULZ en Digitronic Automationsanlagen. Het CyberHub ECO.DC DCIM systeem bevat ondermeer functies voor het in 3D plannen van datacenterruimtes, temperatuurprofielmappen, management van alarmmeldingen met geïntegreerde escalatiemanagement en individuele statusrapporten. Deze functies zijn geïntegreerd in een dashboard, dat gebruikers naar eigen wens kunnen vormgeven.

Integratiemogelijkheden

Via de oplossing kunnen datacenterbeheerders ondermeer airconditioningsystemen, temperatuur- en druksensoren, UPS-systemen, PDU’s en andere datapoints integreren. Om dit mogelijk te maken biedt CyberHub ECO.DC ondersteuning voor veelgebruikte protocollen, waaronder Modbus, MBus en SNMP. Daarnaast is het mogelijk via een interface bestaande systemen te koppelen aan CyberHub ECO.DC.

STULZ Digitronic Software stelt dat CyberHub ECO.DC zich ondermeer onderscheidt door een eenvoud waarmee de oplossing kan worden geïmplementeerd en de overzichtelijke interface van de oplossing. De oplossing kan volgens het bedrijf in slechts enkele uren door een datacenterbeheerder worden geïnstalleerd, zonder dat hiervoor externe ondersteuning nodig is. Klanten die hierbij wel ondersteuning willen bij het implementatieproces kunnen terecht bij het ondersteuningsteam van STULZ Digitronic Software.

On-premise of SaaS

CyberHub ECO.DC is beschikbaar in twee versies: een volledig autonome lokale server die compatibel is met virtuele machines en een SaaS service die via de cloud wordt aangeboden. De SaaS oplossing wordt gehost in Duitsland en voldoet aan de Duitse databeschermingswetgeving. Communicatie tussen de server en de interface van klanten is versleuteld om te voorkomen dat dit dataverkeer kan worden ingezien door kwaadwillenden. Ook voldoet de DCIM-oplossing aan de eisen van de internationale norm ISO 50001 voor energiemanagementsystemen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
DCIM cruciaal voor optimaliseren van datacenter

DCIM cruciaal voor optimaliseren van datacenter

Bij veel ondernemingen is het datacenter al lang het meest waardevolle bezit van de organisatie. De vraag naar computer- en opslagmiddelen neemt toe, maar dat geldt ook voor de kosten voor het energieverbruik van het datacenter. Daarmee is het voordeel van het optimaliseren van de infrastructuur van het datacenter evident - het is immers een belangrijke...

Europees project ontwikkelt open source datacenter management

Europees project ontwikkelt open source datacenter management

Het monitoren en meten van de belangrijkste hardware-componenten binnen het datacenter zijn uitgegroeid tot de belangrijkste kenmerken van de Data Center Infrastructure Management (DCIM) tools die momenteel commercieel beschikbaar zijn. Er bestaat weliswaar geen eensluidende definitie van DCIM, maar veelal wordt hieronder verstaan: het geïntegreerde...

Veilig vormgeven van digitale transformatie

Veilig vormgeven van digitale transformatie

Herken en minimaliseer de uitvalsrisico’s van een IT-infrastructuur Om economische redenen is het voor veel middelgrote bedrijven moeilijk de eigen IT-experts alleen in te zetten voor de monitoring van IT-systemen. De oplossing? Een slim monitoring-softwareprogramma dat de grotendeels geautomatiseerde infrastructuur rondom de computerruimte bewaakt....