Project rond slimmere DCIM-oplossingen krijgt miljoen dollar subsidie

circ_1

Onderzoekers van de Canadese McMaster University krijgen bijna een miljoen dollar tot hun beschikking voor een DCIM-project. Dit project moet leiden tot een nauwkeuriger Data Center Infrastructure Management (DCIM) systeem dan vandaag de dag beschikbaar is.

Het gaat om een project dat wordt uitgevoerd door het Computing Infrastructure Research Centre (CRIC) van de McMaster University. Dit project wordt door het CRIC uitgevoerd in samenwerking met Cinnos Mission Critical Incorporated, gespecialiseerd in schaalbare en modulaire datacenters. Het project krijgt 1 miljoen dollar beschikbaar gesteld door de Natural Sciences and Engineering Research Council of Canada (NSERC). Daarnaast stelt ook Cinnos 580.000 dollar aan cash en 500.000 dollar aan goederen en producten beschikbaar voor het project.

Vitale aspecten monitoren

Het project moet leiden tot een slim systeem dat de vitale aspecten van een datacenter beheert. Dit moet bedrijven helpen het energieverbruik van hun datacenter terug te dringen, minder arbeidsuren te reserveren voor het monitoren van het datacenter en hierdoor geld te besparen.

Het project staat onder leiding van de hoogleraren Rong Zheng, Douglas Down en Ishwar K. Puri van de McMaster University. Het project is gericht op de ontwikkeling van tools die de prestaties van datacenters in real-time analyseren en helpen te bepalen hoe het energieverbruik kan worden teruggedrongen. Daarnaast moeten de tools helpen technische problemen in het datacenter te voorspellen voordat deze optreden, zodat zij preventief kunnen worden verholpen.

Beheer automatiseren

“Dit project revolutioneert datacenterbeheer door continu de prestaties te monitoren”, zegt Ghada Badawy van het project. “De analytische algoritmes die wij ontwikkelen gebruiken prestatiemeetwaarden om beslissingen rond het beheer van de infrastructuur en de diagnose van problemen in real-time te automatiseren.”

Dossiers
Lees ook
DCIM cruciaal voor optimaliseren van datacenter

DCIM cruciaal voor optimaliseren van datacenter

Bij veel ondernemingen is het datacenter al lang het meest waardevolle bezit van de organisatie. De vraag naar computer- en opslagmiddelen neemt toe, maar dat geldt ook voor de kosten voor het energieverbruik van het datacenter. Daarmee is het voordeel van het optimaliseren van de infrastructuur van het datacenter evident - het is immers een belangrijke...

Hosting provider WorldStream breidt datacenter in Naaldwijk uit en verdubbelt capaciteit

Hosting provider WorldStream breidt datacenter in Naaldwijk uit en verdubbelt capaciteit

WorldStream, een snelgroeiende leverancier van security-gedreven hosting services waaronder dedicated servers en colocatie alsmede wereldwijde connectiviteit en DDoS-protectie via een eigen global netwerk met 10Tbps aan beschikbare bandbreedte, kondigt de 2e fase uitbreiding aan van zijn ‘flagship’ datacenter in Naaldwijk. De aankondiging van de 2e...

NTT’s colocatie bedrijf e-shelter opent eerste datacenter in Nederland, in Amsterdam

NTT’s colocatie bedrijf e-shelter opent eerste datacenter in Nederland, in Amsterdam

NTT Communications Corporation breidt uit in Europa en opent via dochterbedrijf e-shelter zijn eerste datacenter campus in Nederland. De nieuwe grootschalige datacenter campus in Amsterdam (e-shelter AMS1) heeft een capaciteit van 16.000 vierkante meter vloeroppervlakte en een totale potentiële IT belasting van 40 MW. Meer dan 250 gasten waaronder klanten,...