Salesforce tekent Virtual Power Purchase Agreement met EDF Renewable Energy

windmolens

Salesforce heeft een Virtual Power Purchase Agreement (VPPA) gesloten met EDF Energy Renewables. EDF gaat 24 megawatt aan energie leveren vanaf zijn Salt Fork windmolenpark in de Amerikaanse staat Texas.

Een VPPA is een overeenkomst die bedrijven voor langere tijd met een energieleverancier sluiten voor de afname van duurzame energie tegen een vast tarief. Deze duurzame energie wordt echter niet rechtstreeks aan de klant geleverd, maar door de energieleveranciers afgeleverd aan het stroomnet. De klant die een VPPA heeft getekend neemt vervolgens ‘normale’ stroom af van het energienetwerk om zijn datacenter(s) aan te drijven, en compenseert dit verbruik dus de energieleverancier duurzame energie te laten afgeven aan ditzelfde netwerk.

Het Salt Fork windpark in de counties Donley en Gray in Texas levert in totaal 174 MW aan energie. Deze energie wordt opgewerkt met behulp van 87 turbines van de fabrikant Vestas, die ieder een vermogen leveren van 2 MW. Het windpark is op dit moment nog in aanbouw en is naar verwachting eind 2016 volledig operationeel.

Dossiers
Lees ook
Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

In een belangrijke stap richting een duurzamere digitale infrastructuur, heeft Saft, een dochteronderneming van TotalEnergies, een Battery Energy Storage System (BESS) geleverd aan Microsoft voor een datacenter in Zweden. Het systeem, dat in juni van dit jaar in gebruik werd genomen, vervangt de diesel generatoren. Microsoft wil in 2030 alle datac1

Techgiganten lanceren nieuwe Net Zero Innovatiehub voor datacenters in Europa

Techgiganten lanceren nieuwe Net Zero Innovatiehub voor datacenters in Europa

Enkele van de grootste namen in de technologiesector hebben de handen ineengeslagen om een nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingshub voor groene datacenters op te zetten. Google, Microsoft, Danfoss en Schneider Electric zijn de oprichters van de nieuwe Net Zero Innovatiehub voor Datacenters, gevestigd in Fredericia, Denemarken.

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energy21, een speler op de Europese energiemarkt, heeft haar marktpositie aanzienlijk versterkt door de strategische overnames van twee softwareleveranciers, Ecedo en Jules. Met deze acquisities zet Energy21 een stap in het uitbreiden van haar dienstenaanbod en verstevigt ze haar rol als technologiepartner voor Europese energiebedrijven en energie1