Salesforce tekent Virtual Power Purchase Agreement met EDF Renewable Energy

windmolens

Salesforce heeft een Virtual Power Purchase Agreement (VPPA) gesloten met EDF Energy Renewables. EDF gaat 24 megawatt aan energie leveren vanaf zijn Salt Fork windmolenpark in de Amerikaanse staat Texas.

Een VPPA is een overeenkomst die bedrijven voor langere tijd met een energieleverancier sluiten voor de afname van duurzame energie tegen een vast tarief. Deze duurzame energie wordt echter niet rechtstreeks aan de klant geleverd, maar door de energieleveranciers afgeleverd aan het stroomnet. De klant die een VPPA heeft getekend neemt vervolgens ‘normale’ stroom af van het energienetwerk om zijn datacenter(s) aan te drijven, en compenseert dit verbruik dus de energieleverancier duurzame energie te laten afgeven aan ditzelfde netwerk.

Het Salt Fork windpark in de counties Donley en Gray in Texas levert in totaal 174 MW aan energie. Deze energie wordt opgewerkt met behulp van 87 turbines van de fabrikant Vestas, die ieder een vermogen leveren van 2 MW. Het windpark is op dit moment nog in aanbouw en is naar verwachting eind 2016 volledig operationeel.

Dossiers
Lees ook
‘De energietransitie moet sneller’

‘De energietransitie moet sneller’

Dat zegt prof.dr. Kornelis Blok in zijn afscheidsrede. Blok was jarenlang verbonden aan de Universiteit Utrecht en later de TU-Delft. Hij heeft zich zijn leven lang bezig gehouden met de energietransitie. Hij leverde onder andere een bijdrage aan het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). Ook was hij oprichter van adviesbureau Ecofys.

Nederlandse startup ontwikkeld batterij die tevens groene waterstof produceert

Nederlandse startup ontwikkeld batterij die tevens groene waterstof produceert

Battolyser Systems, een spin-off van de TU Delft, heeft een batterij ontwikkeld die tevens in staat is groene waterstof te produceren. Het gaat om een geïntegreerd batterij- en elektrolysesysteem dat zowel energie opslaat als waterstof produceert uit hernieuwbare energie.

Vodafone past AI toe om infrastructuur energiezuiniger te maken

Vodafone past AI toe om infrastructuur energiezuiniger te maken

Er lijkt geen dag voorbij te gaan of er wordt en nieuwe doorbraak op het gebied van kunstmatige intelligentie bekend gemaakt. Gelukkig blijken bedrijven in staat veel van deze technologische ontwikkelingen snel te absorberen. Zo heeft Vodafone bekend gemaakt dat het inmiddels AI-oplossingen gebruikt om het energieverbruik van zijn communicatie-inf1