R&M en FNT integreren kabelmanagement in DCIM oplossing

Data Center Infrastructure Management (DCIM) leverancier FNT en het Zwitserse bekabelingsbedrijf Reichle & De-Masseri (R&M) gaan een samenwerking aan. De bedrijven integreren datacenterbekabeling met behulp van RFID tags rechtstreeks in de DCIM oplossing van FNT. Hiermee willen de bedrijven het beheer van datacenterkabels vereenvoudigen.

Het kabelvolgsysteem R&MinteliPhy van R&M is geïntegreerd in FNT’s DCIM oplossing Command. R&MinteliPhy verzamelt hierbij data over kabels en poorten via RFID sensoren. Deze data wordt vervolgens doorgestuurd naar FNT Command, waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciale application programming interface (API). Alle informatie die door R&MinteliPhy wordt verzameld wordt hierdoor weergegevens in FNT Command.

RFID

De RFID sensors van R&M verzamelen onder andere:

  • real-time data over fysieke verbindingen, die worden verzameld via RFID-tags op kabelconnectors;
  • alarmmeldingen voor ongeautoriseerde wijzigingen in de bekabeling;
  • trends en alarmmeldingen met betrekking tot poortcapaciteit.

Daarnaast is het ook mogelijk vanuit FNT Command work orders door te sturen naar R&MinteliPhy voor het traceren van taken, het configureren van rechten en visuele ondersteuning.

Command-FNT-GmbH
Lees ook
Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

CIO's spelen steeds vaker een leidende rol bij het stimuleren van bedrijfsinnovatie, het afstemmen van IT-projecten op bedrijfsdoelstellingen, het digitaliseren van bedrijfsactiviteiten en het leiden van programma’s voor organisatieverandering. Hierdoor is hun baan belangrijker en complexer geworden.

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

openDCIM, een belangrijk open source-project op het gebied van datacenter infrastucture management, heeft versie 23.04 uitgebracht. Deze nieuwe versie omvat onder andere is een serie bugfixes voor de gebruikersinterface (UI). Met deze nieuwe versie 23.04 kunnen openDCIM-gebruikers hun datacenterinfrastructuurbeheer naar een hoger niveau tillen, d1

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Op 7 juli 2023 is de vernieuwde NEN 8012 over de keuze van leidingtypes gepubliceerd. Deze revisie zorgt voor een afstemming met het aangepaste Bouwbesluit uit 2020, en presenteert een vereenvoudigde norm die de toepassing ervan gemakkelijker maakt.