R&M en FNT integreren kabelmanagement in DCIM oplossing

Data Center Infrastructure Management (DCIM) leverancier FNT en het Zwitserse bekabelingsbedrijf Reichle & De-Masseri (R&M) gaan een samenwerking aan. De bedrijven integreren datacenterbekabeling met behulp van RFID tags rechtstreeks in de DCIM oplossing van FNT. Hiermee willen de bedrijven het beheer van datacenterkabels vereenvoudigen.

Het kabelvolgsysteem R&MinteliPhy van R&M is geïntegreerd in FNT’s DCIM oplossing Command. R&MinteliPhy verzamelt hierbij data over kabels en poorten via RFID sensoren. Deze data wordt vervolgens doorgestuurd naar FNT Command, waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciale application programming interface (API). Alle informatie die door R&MinteliPhy wordt verzameld wordt hierdoor weergegevens in FNT Command.

RFID

De RFID sensors van R&M verzamelen onder andere:

  • real-time data over fysieke verbindingen, die worden verzameld via RFID-tags op kabelconnectors;
  • alarmmeldingen voor ongeautoriseerde wijzigingen in de bekabeling;
  • trends en alarmmeldingen met betrekking tot poortcapaciteit.

Daarnaast is het ook mogelijk vanuit FNT Command work orders door te sturen naar R&MinteliPhy voor het traceren van taken, het configureren van rechten en visuele ondersteuning.

Command-FNT-GmbH
Lees ook
Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

“Ik ben verheugd aan te kondigen dat versie 23.01 van openDCIM nu beschikbaar is”, schrijft Scott Milliken van openDCIM in een email. openDCIM is een gratis en op open source-principes gebaseerde software-oplossing voor datacenter Infrastructure management. Milliken is werkzaam voor het Oak Ridge National Laboratory. Hij is al jaren betrokken bij1

‘Gebruik van DCIM is stadium van enkel monitoring voorbij’

‘Gebruik van DCIM is stadium van enkel monitoring voorbij’

Dat zegt Justin Blumling, Solutions Architect bij Panduit in een interview. Ook ziet hij steeds meer datacenters die Datacenter Infrastructure Management integreren met asset management. Met name software van ServiceNow wordt daarbij veel gebruikt.

Arrow Electronics tekent pan-Europese distributie overeenkomst met Rackmount.IT

Arrow Electronics tekent pan-Europese distributie overeenkomst met Rackmount.IT

Global technology provider Arrow Electronics heeft een pan-Europese distributieovereenkomst gesloten met Rackmount.IT.