R&M en FNT integreren kabelmanagement in DCIM oplossing

Data Center Infrastructure Management (DCIM) leverancier FNT en het Zwitserse bekabelingsbedrijf Reichle & De-Masseri (R&M) gaan een samenwerking aan. De bedrijven integreren datacenterbekabeling met behulp van RFID tags rechtstreeks in de DCIM oplossing van FNT. Hiermee willen de bedrijven het beheer van datacenterkabels vereenvoudigen.

Het kabelvolgsysteem R&MinteliPhy van R&M is geïntegreerd in FNT’s DCIM oplossing Command. R&MinteliPhy verzamelt hierbij data over kabels en poorten via RFID sensoren. Deze data wordt vervolgens doorgestuurd naar FNT Command, waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciale application programming interface (API). Alle informatie die door R&MinteliPhy wordt verzameld wordt hierdoor weergegevens in FNT Command.

RFID

De RFID sensors van R&M verzamelen onder andere:

  • real-time data over fysieke verbindingen, die worden verzameld via RFID-tags op kabelconnectors;
  • alarmmeldingen voor ongeautoriseerde wijzigingen in de bekabeling;
  • trends en alarmmeldingen met betrekking tot poortcapaciteit.

Daarnaast is het ook mogelijk vanuit FNT Command work orders door te sturen naar R&MinteliPhy voor het traceren van taken, het configureren van rechten en visuele ondersteuning.

Command-FNT-GmbH
Lees ook
Ontdek ook het ultieme glasvezel kabelgoot systeem – YellowDuct

Ontdek ook het ultieme glasvezel kabelgoot systeem – YellowDuct

Vandaag de dag is de vraag naar betrouwbare en schaalbare glasvezelinfrastructuur van cruciaal belang. Om aan deze behoefte te voldoen, bieden wij YellowDuct®, het ultieme systeem dat speciaal is ontworpen om te voorzien in al jouw glasvezelkabelbeheerbehoeften.

Niemand ontwerpt bewust kabelspaghetti, toch blijft cable management in veel datacenters lastig

Niemand ontwerpt bewust kabelspaghetti, toch blijft cable management in veel datacenters lastig

Kabelbeheer was en is een uitdaging in veel datacenters. In dit artikel behandelt David Cuthbertson, een bekende cable management-specialist die al meermalen heeft bijgedragen aan bekabelingsstandaarden zoals de nieuwe TIA TR-60, het documenteren van bestaande koper- en glasvezelconnectiviteit, evenals enkele van de uitdagingen die men onderweg ka1

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.