Rittal presenteert nieuwe patchkast TX CableNet

Rittal-TX CableNet

Door de toenemende digitalisering komen IT-professionals onder een grotere tijdsdruk te staan, en managen ze steeds complexere systemen. Een snelle en professionele bekabeling van netwerken is hierbij van groot belang, en daarom introduceert Rittal zijn nieuwe TX CableNet.

Grote hoeveelheden kabel met een zachte buigradius worden dankzij het watervalprincipe - dat zorgt voor een perfecte kabelgeleiding - vanaf nu probleemloos ingevoerd. De voorgemonteerde open frameconstructie met een steekpatroon voor Rittal-toebehoren zorgt voor een snelle montage en vergemakkelijkt eenvoudig onderhoud. De specialist faciliteert met deze nieuwe patchkast kwalitatief kabelbeheer.

IT-managers moeten steeds meer onderling verbonden netwerken uitbreiden en beheren. Bij componenten zijn snelheid en betrouwbaarheid bovendien op verschillende manieren nodig. "In de TX CableNet hebben we innovatief kabelmanagement gecombineerd met de vraag naar professionele kwaliteit", zegt Koen van Hende, product manager IT bij Rittal. "Naast de mechanische eigenschappen van het rack hoort daar ook een systematische aanpak, betrouwbare regio-overschrijdende beschikbaarheid en een snelle levering bij."

Eenvoudig inpluggen in plaats van moeizaam trekken

Het nieuwe TX CableNet werd ontworpen als netwerkrack, en heeft een perfecte kabelgeleiding met snelle installatie tot doel. Zelfs bij grote hoeveelheden kabels geldt Rittals principe: ‘eenvoudig inpluggen in plaats van moeizaam trekken’. Dit principe wordt gegarandeerd door uitsparingen met afgeronde hoeken langs beide zijden en over de gehele diepte van het dak.

Daarnaast kunnen de buitenste kabelgeleidingsstutten aan de randen van het dak eenvoudig worden verwijderd, waarna de complete kabelboom wordt ingebracht. Vervolgens kunnen de stutten weer stevig vastgehaakt worden. Op die manier glijden zelfs grote kabelbomen in een handomdraai van het dak naar beneden, en via een zachte buigstraal in de verdeler. Dankzij het ‘watervalprincipe’ volgt kabelgeleiding de beste werkwijze voor koperkabels en glasvezeloptische kabels. De open frameconstructie maakt het bovendien mogelijk om de volledige diepte te benutten bij toevoer via de vloer. 

Snelle en systematische selectie en levering

Rittal belooft standaardbestellingen van de TX CableNet binnen de 48 uur te leveren bij de klant. De systeemtoebehoren en de compatibiliteit met het VX-sokkel-/voetstuksysteem alsook de AX-comfortgreep voor toegangsbeveiliging maken de TX CableNet geschikt voor elke gangbare netwerkbehoefte en montageplaats.

Efficiënt gebruik

De voorgemonteerde, vrijstaande frameconstructie met een Rittal systeemraster en een gelast dak verhoogt de snelheid van zowel montage als demontage, en zorgt voor stabiliteit. De systeemcomponenten worden snel geplaatst en bevestigd dankzij het profiel met een doorlopend 25 mm steekpatroon en een genummerd gatenpatroon. De zijpanelen kunnen in een mum van tijd gemonteerd en weer verwijderd worden voor eenvoudig onderhoud. 

Het productgamma omvat acht varianten. De kasten zijn 800 mm breed en verkrijgbaar in hoogtes van 2.000 mm (42 U) en 2.200 mm (47 U) alsook in dieptes van 800 mm of 1.000 mm.

Meer informatie: https://www.rittal.com/tx-cablenet 

Lees ook
Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn grootste uitdagingen voor datacenters

Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn grootste uitdagingen voor datacenters

Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn voor datacentereigenaren en -beheerders de grootste uitdagingen. Dit blijkt uit onderzoek onder 444 IT-professionals. Het onderzoek is uitgevoerd door Telindus. IT-professionals geven in het onderzoek aan waar volgens hen de hoogste prioriteit ligt in het datacenter. De resultaten van het onderzoek liggen1

Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in de ontwikkeling van windmolens in de Amerikaanse staat Texas. De windmolens zijn bedoeld om de CO2-emissies die door traditionele energiebronnen worden geproduceerd te compenseren. Google drijft zijn datacenters en kantoorpanden niet aan met windenergie, maar maakt gebruik van lokale traditionele energiebedrij1

Merpa Datahousing Consultancy  en Meiberg Consultancy gaan nauwe samenwerking aan

Merpa Datahousing Consultancy en Meiberg Consultancy gaan nauwe samenwerking aan

Elvira Dragstra van Merpa Datahousing Consultancy en Henk van den Berg van Meiberg Consultancy zijn op 15 januari 2014 een samenwerkingsverband aangegaan en betreden met een nieuw gezicht de markt:  Decision Datacenter Partners BV. Zowel Merpa als Meiberg hebben een  ruime ervaring op het gebied van datacenters die bij veel verschillende bedrijve1