Rittal lanceert nieuwe compact PDU-systemen

rittal-pdu-2015

Rittal lanceert vier nieuwe compacte PDU-systemen voor professionele stroomverdeling in IT-racks. De PDU’s zijn verkrijgbaar in een passieve uitvoering “PDU basic” en in de intelligente uitvoeringen “PDU metered”, “PDU switched” en “PDU managed”. De PDU’s worden op de CeBIT geïntroduceerd.

De nieuwe generatie compacte PDU-stroomverdelers van geëloxeerd aluminium extrusieprofiel is eenvoudig te monteren, zonder dat hiervoor gereedschap nodig is. Montage vindt plaats met behulp van de Snap-In-technologie. De PDU’s beschikken over de in het computercentrum internationaal gebruikelijke aansluitstekker C13 en C19- steekplaatsen. Voor de Engelse markt is bovendien een landspecifieke uitvoering verkrijgbaar.

Eenfase of driefase

De PDU’s zijn als eenfase- of driefasenuitvoeringen verkrijgbaar en al naar het type worden fasestromen van 16 A, 32 A en bij losse uitvoeringen tot 3 x 63 A (bijv. voor ultracompacte bladeservertoepassingen) ondersteund. Dit maakt het mogelijk om elektrische vermogens van meer dan 40 kW over een rack-PDU te verdelen. Met de intelligente, managebare PDU- uitvoeringen is het, afhankelijk van het type, mogelijk om het energiemanagement per fase (voeding) tot op serverniveau (energiemeting per steekplaats) te regelen. De PDU’s maken gebruik van bistabiele relais (bij de schakelbare uitvoeringen) en een energiezuinig OLED-display met stroombesparingsfunctie. De units hebben hierdoor een laag eigen verbruik en daardoor lage gebruikskosten.

Beheerders kunnen via een webinterface de intelligente stroomverdelingsstroken eenvoudig configureren en beheren. Voor toepassing met het Rittal CMC III-bewakingssysteem zijn speciale slave-PDU’s zonder eigen webserver beschikbaar. Het volledige PDU-programma kan bovendien in DCIM-software worden opgenomen. Bij de Rittal RiZone-software gebeurt dit automatisch met de Autoscan-functie. Hierdoor wordt het energieverbruik zowel efficiënt als veilig bewaakt en vastgelegd. Met een eigen CAN-bus-functie en optioneel tot vier aansluitbare CMC-III-sensoren kunnen onder andere temperatuur, vochtgehalte en toegang tot het rack worden bewaakt. Het usermanagement beschermt de stroomverdeling tegen toegang door onbevoegden.

Registratie van asymmetrische belastingen

De Rittal PDU biedt naast de gebruikelijke meting van spanning, stroom en werkzaam vermogen ook de mogelijkheid het schijnbaar vermogen en de vermogensfactor te meten. Voor het herkennen van asymmetrische belastingen bij driefasen-PDU’s wordt daarnaast de nulstroom gemeten. Hierbij wordt een meetnauwkeurigheid van maximaal 1% (meting werklastenergie) gehanteerd. Alle parameters worden overzichtelijk weergegeven op de website, maar kunnen ook via het netwerkprotocol (Simple Network Management Protocol, SNMP) aan externe managementsoftware worden doorgegeven. Beheerders kunnen in het rack bovendien lokaal een grafisch OLED- kleurendisplay activeren dat een snel beeld geeft van het energiemanagement en de status van de PDU.

De nieuwe PDU is beschikbaar in vier uitvoeringen. De basisuitvoering “PDU basic” levert een robuuste en compacte basisstroomverdeling voor de IT- omgeving. De contactdoosstrook wordt eenvoudig aangesloten en is direct gereed voor gebruik. De uitvoering “PDU metered” heeft een interne webinterface en een ethernetaansluiting. Hierdoor kunnen de vermogensgegevens van een volledig IT-rack voordelig worden bewaakt. De “PDU switched” biedt naast de functies van de “PDU metered” ook de mogelijkheid om afzonderlijke uitgangen via de webinterface in en uit te schakelen. De uitvoering “PDU managed” heeft dezelfde functies als de “PDU switched”. Deze uitvoering is speciaal ontwikkeld voor toepassing in high-end IT-racks en biedt een stroomverdeling met energiemeet- en bewakingsfuncties voor elke afzonderlijke uitgang. Naast de gedefinieerde standaarduitvoeringen is er een PDU- systeembouwdoos voor klantspecifieke oplossingen die voldoen aan bijzondere wensen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
TelecityGroup gaat AMS 1 uitbreiden

TelecityGroup gaat AMS 1 uitbreiden

TelecityGroup gaat zijn AMS 1 datacenter in Amsterdam uitbreiden. Dit heeft het bedrijf tijdens de bespreking van zijn jaarcijfers over 2013 bekendgemaakt. Het bedrijf stelt de vergunningen voor de uitbreiding inmiddels binnen te hebben en daarnaast contracten te hebben gesloten voor de bouw. Het vernieuwde datacenter moet in 2016 zijn deuren open1

Interoute opent datacenter in Madrid

Interoute opent datacenter in Madrid

Interoute maakt bekend een nieuw datacenter in Madrid te hebben geopend. Het datacenter is onderdeel van het pan-Europese netwerk van Interoute en voegt een nieuwe fysieke locatie toe aan Unified ICT platform van Interoute. Het Unified ICT platform stelt klanten in staat fysieke, virtuele of hybride datacenterarchitecturen as-a-service te bouwen o1

Google verdubbelde in 2013 zijn uitgaven aan datacenters

Google verdubbelde in 2013 zijn uitgaven aan datacenters

Google heeft vorig jaar maar liefst ruim 5,3 miljard euro uitgegeven aan zijn datacenters. De uitgaven zijn maar liefst twee keer zo hoog dan in 2012. Het bedrijf heeft zijn wereldwijde netwerk met datacenters in 2013 dan ook flink uitgebreid. De organisatie meldt in het vierde kwartaal van 2013 ruim 1,65 miljard euro te hebben uitgegeven aan capi1