Google verdubbelde in 2013 zijn uitgaven aan datacenters

090716_datacenter

Google heeft vorig jaar maar liefst ruim 5,3 miljard euro uitgegeven aan zijn datacenters. De uitgaven zijn maar liefst twee keer zo hoog dan in 2012. Het bedrijf heeft zijn wereldwijde netwerk met datacenters in 2013 dan ook flink uitgebreid.

De organisatie meldt in het vierde kwartaal van 2013 ruim 1,65 miljard euro te hebben uitgegeven aan capital expenditures. Dit is iets minder dan het derde kwartaal van 2013, toen de capital expenditures van het bedrijf nog 1,68 miljard euro bedroeg. Google was in het eerste kwartaal 880 miljoen euro uit, terwijl het bedrijf in het tweede kwartaal 1,17 miljard euro kwijt was aan zijn datacenters.

Toenemende datacentercapaciteit

De totale uitgaven van Google aan zijn datacenters komt hiermee uit op 5,3 miljard euro. Dit is maar liefst twee keer zoveel als in 2012, toen het bedrijf nog bijna 2,4 miljard euro uitgaf. Deze fors hogere kosten worden veroorzaakt door de toenemende hoeveelheid datacentercapaciteit die Google in handen heeft. Het bedrijf heeft in 2013 dan ook fors geïnvesteerd in datacenters.

Datacenter Knowledge heeft alle investeringen van Google op een rijtje gezet. Zo investeert het bedrijf 440 miljoen euro in zijn datacenter in het Amerikaanse The Dalles, Oregon. Daarnaast investeert het bedrijf ook 293 miljoen in de uitbreiding van zijn datacentercampus in Council Bluffs, Iowa. Ook het datacenter van Google in Lenoir, North Carolina wordt uitgebreid. Het bedrijf investeert in deze locatie 440 miljoen euro.

Berkeley County

Google investeert eveneens 440 miljoen euro in de uitbreiding van zijn datacentercampus in Berkeley County, eveneens in de Verenigde Staten. Het bedrijf breidt daarnaast zijn datacenter bij onze zuiderburen uit. Google investeert 286 miljoen euro in deze Belgische locatie.

 
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)