Interoute opent datacenter in Madrid

interoutemadrid

Interoute maakt bekend een nieuw datacenter in Madrid te hebben geopend. Het datacenter is onderdeel van het pan-Europese netwerk van Interoute en voegt een nieuwe fysieke locatie toe aan Unified ICT platform van Interoute.

Het Unified ICT platform stelt klanten in staat fysieke, virtuele of hybride datacenterarchitecturen as-a-service te bouwen of te kopen. Deze kunnen in korte tijd in verschillende landen en regio’s worden gedistribueerd en verbonden. Met het nieuwe datacenter kan Interoute inspelen op de groeiende vraag van bedrijven en serviceproviders in de Spaanse regio naar connectivity, hosting en cloud services.

Het datacenter in Madrid heeft een vloeroppervlak van 4.500m2 en levert tot 32 kW aan capaciteit per rack. De computerruimte is modulair opgebouwd en bestaat uit dertien verschillende datacenterkamers.

Meer over
Lees ook
Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.