Restwarmte uit datacenter gaat viskwekerij verwarmen

the-foundry-project-viskwekerij

In het Amerikaanse Cleveland, Ohio wordt restwarmte van een datacenter binnenkort ingezet voor het verwarmen van een viskwekerij. Restwarmte van een ondergronds datacenter wordt via leidingen naar de kwekerij gepompt om het water op temperatuur te houden.

DatacenterKnowledge meldt dat het gaat om een project van The Foundry Project. Het project zou zich nog in een vroeg stadium bevinden; de bouw moet nog van start gaan. Op termijn moet op de locatie een duurzame kwekerij worden opgezet die per jaar zo’n 225.000 kilo zeebaars kweekt.

Op hetzelfde terrein als de kwekerij wordt ook een ondergronds datacenter van in totaal ruim 3.600 vierkante meter gebouwd. De eerste fase wordt 1.800 vierkante meter groot en bestaat uit een combinatie van datacenter als kantoorruimte. In de tweede fase wordt de locatie uitgebreid met nog eens 1.800 vierkante meter.

Lees ook
Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.