Restwarmte uit datacenter gaat viskwekerij verwarmen

the-foundry-project-viskwekerij

In het Amerikaanse Cleveland, Ohio wordt restwarmte van een datacenter binnenkort ingezet voor het verwarmen van een viskwekerij. Restwarmte van een ondergronds datacenter wordt via leidingen naar de kwekerij gepompt om het water op temperatuur te houden.

DatacenterKnowledge meldt dat het gaat om een project van The Foundry Project. Het project zou zich nog in een vroeg stadium bevinden; de bouw moet nog van start gaan. Op termijn moet op de locatie een duurzame kwekerij worden opgezet die per jaar zo’n 225.000 kilo zeebaars kweekt.

Op hetzelfde terrein als de kwekerij wordt ook een ondergronds datacenter van in totaal ruim 3.600 vierkante meter gebouwd. De eerste fase wordt 1.800 vierkante meter groot en bestaat uit een combinatie van datacenter als kantoorruimte. In de tweede fase wordt de locatie uitgebreid met nog eens 1.800 vierkante meter.

Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.