NextDC lanceert cloud gebaseerde DCIM platform

NextDC lanceert OneDC, een cloud gebaseerd Data Center Infrastructure Management (DCIM) platform. Het DCIM platform biedt beheerders inzicht in de infrastructuur en assets van hun datacenter. Ook is het mogelijk meerdere datacenters te consolideren om één overzicht te creëren van de infrastructuur van meerdere locaties.

nextdc Ieder apparaat in een datacenteromgeving kan volgens NextDC worden verbonden met OneDC. Het bedrijf wil met zijn cloud gebaseerde platform meerdere managementtools voor datacenterbeheerders vervangen. Beheerders kunnen hierdoor op één centrale plek zoveel mogelijk informatie vinden om hen te ondersteunen bij het beheer van een datacenter.

Doordat OneDC in de cloud wordt gehost is het DCIM platform vanaf iedere locatie toegankelijk voor datacenterbeheerders. Zij loggen simpelweg in op de oplossing en krijgen onderweg, thuis of op een andere locatie de infrastructuur in de gaten houden. Data die door OneDC wordt verzameld is in real-time beschikbaar.

Dossiers
Lees ook
De herziene NEN 1010:2020 nu verkrijgbaar

De herziene NEN 1010:2020 nu verkrijgbaar

Met enige vertraging publiceert NEN de herziene versie van NEN 1010:2020. Deze versie vertegenwoordigt de stand van zaken met betrekking tot de internationale normen HD 60364 en IEC 60364 van 10 oktober 2020. Deze twee normen vormen de basis van NEN 1010.

Datacenterontwikkelingen bij BICSI’s winterconferentie

Datacenterontwikkelingen bij BICSI’s winterconferentie

BICSI organiseert van 28 februari tot en met 4 maart de jaarlijkse winterconferentie als een virtueel evenement. Voor ontwerpers en beheerders van datacenters worden daar de belangrijkste ontwikkelingen, praktijkervaringen en trends besproken. Dit jaar eenvoudig vanuit huis op de eigen computer te volgen.

DatacenterWorks Expertsessie Datacenter Monitoring

DatacenterWorks Expertsessie Datacenter Monitoring

Op 25 februari 2021 organiseerde DatacenterWorks in samenwerking met CloudWorks, Delta Electronics, Royal HaskoningDHV, PerfIT en onderzoeksbureau Pb7 Research een goed bezochte expertsessie over datacenter monitoring.