<


De herziene NEN 1010:2020 nu verkrijgbaar

NEN 7503

Met enige vertraging publiceert NEN de herziene versie van NEN 1010:2020. Deze versie vertegenwoordigt de stand van zaken met betrekking tot de internationale normen HD 60364 en IEC 60364 van 10 oktober 2020. Deze twee normen vormen de basis van NEN 1010. 

Het toepassingsgebied van NEN 1010 is uitgebreid met openbare verlichting. Er wordt verwezen naar het Bouwbesluit als het gaat om de keuze van brandklassen van toe te passen bekabeling. De hoofdstukken over overspanningsbeveiliging en coördinatie zijn herzien en uitgebreid. En er is een nieuw hoofdstuk over onderspanningsbeveiliging. 

  • Ruim 120 pagina’s meer dan de vorige editie
  • In NEN 1010:2020 wordt aandacht geschonken aan de toepassing van nieuwe technologieën en onderwerpen in de elektrotechniek
  • Consistent gebruik van termen
  • Bevat de nog essentiële Nederlandse aanvullende bepalingen 
 
 
NEN organiseert op woensdag 12 mei 2021 een gratis online event over de herziene NEN 1010:2020
U hoort in 1,5 uur over de belangrijkste wijzigingen in deze herziene editie.

NEN 1010 is de belangrijkste norm voor veilige installaties laagspanning. In de herziene NEN 1010 is een groot aantal wijzigingen opgenomen.


Tijdens dit webinar neemt  Pouw Jongbloed u mee in de belangrijkste wijzigingen van
NEN 1010:2020. Pouw is lid van de Technische Commissie NEC 64, de commissie voor NEN 1010.

Bij het online event kunt u als deelnemer meedoen door het stellen van vragen en het plaatsen van opmerkingen in de chat functie. Om mee te doen hoeft u geen app te installeren; het webinar werkt in de webbrowser op uw pc, laptop, tablet of telefoon.

 

Lees ook
Interxion heropent Amsterdam Data Tower en maakt extra capaciteit voor klanten beschikbaar

Interxion heropent Amsterdam Data Tower en maakt extra capaciteit voor klanten beschikbaar

Interxion: A Digital Realty Company, aanbieder van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten in Europa, heeft de derde en laatste fase van de uitbreiding van haar datacenter AMS17 voltooid. Met deze uitbreiding maakt Interxion vier extra verdiepingen beschikbaar voor klanten van AMS17, ook wel bekend als de Amsterdam Data Tower.

NorthC Datacenters breidt datacenter in Groningen uit

NorthC Datacenters breidt datacenter in Groningen uit

NorthC Datacenters, het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland, gaat haar bestaande datacenter in Groningen uitbreiden. Deze uitbreiding voorziet in de toenemende vraag naar datacenterdiensten in deze regio en onderstreept het groeiende economische belang van Groningen en omstreken.

R&M ondersteunt permanente bereikbaarheid Iron Mountain Datacenters

R&M ondersteunt permanente bereikbaarheid Iron Mountain Datacenters

Iron Mountain Data Centers zocht naar een geïntegreerde oplossing om de beschikbaarheid van de grootste co-locatie datacenter van Nederland te borgen. R&M, wereldwijd actieve ontwikkelaar en aanbieder van bekabelingsystemen voor hoogwaardige netwerkinfrastructuren, bood de perfecte oplossing.