NAVO gaat ook onderzeese internetkabels beveiligen

Nieuwsbericht NAVO

De NAVO richt de Critical Undersea Infrastructure Coordination Cell. Deze zal gaan werken vanaf het hoofdkantoor van de defensie-organisatie. Het centrum gaat advies leveren over het beveiligen van onderzeese infrastructuur van NAVO-lidstaten. Ook deelt het best practices met zowel militaire als civiele belanghebbenden. Dat meldt NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg in een persbericht dat op de NAVO-website is gepubliceerd.

Onder leiding van luitenant-generaal Hans-Werner Wiermann, een voormalige Duitse militaire officier, "zal het centrum de samenwerking met de industrie vergemakkelijken en de belangrijkste militaire en civiele belanghebbenden samenbrengen", aldus Stoltenberg. Hij voegde eraan toe dat het centrum ook best practices zal delen, gebruik zal maken van innovatieve technologieën en de veiligheid van de geallieerde onderzeese infrastructuur zal vergroten.

De Nord Stream-sabotage van afgelopen september heeft de kwetsbaarheid van onderzeese energiepijpleidingen en communicatiekabels duidelijk gemaakt. Als reactie daarop hebben de NAVO-bondgenoten hun militaire aanwezigheid rond belangrijke infrastructuur aanzienlijk vergroot, onder meer met schepen en patrouillevliegtuigen. In januari richtten de NAVO en de EU ook een gezamenlijke taskforce op om kritieke infrastructuur te beschermen.

Hans-Werner Wierman bekleedde eerder de functie van Directeur-Generaal van de Internationale Militaire Staf van de NAVO op het NAVO-hoofdkwartier in Brussel.

(Bundeswehr foto)

Lees ook
Janarthanan Sundaram, Bright Access, nieuwe voorzitter FCA

Janarthanan Sundaram, Bright Access, nieuwe voorzitter FCA

“Met het accepteren van het voorzitterschap van de Fiber Carrier Association, kan ik mijn passie voor de branche goed combineren met mijn wens om ook op te komen voor andermans belang. Mijn connecties in het maatschappelijke en politieke veld gaan daarbij ook zeker een handje meehelpen”.

AMS-IX introduceert samen met andere exchanges 100G LR-1

AMS-IX introduceert samen met andere exchanges 100G LR-1

Met de toenemende vraag naar hogere bandbreedte en betere prestaties in het achterhoofd, introduceert een groep van bekende Internet Exchanges een nieuwe generatie optische transceivers, 100G LR-1. Deze transceivers zijn ook wel bekend als ‘LR’. Aan de initiële uitrol doen DE-CIX, LINX, AMS-IX en BCIX mee. Zij implementeren deze technologie als ee1

Uit Duits datacenter gestolen SSD’s tonen opnieuw problemen met security-procedures aan

Uit Duits datacenter gestolen SSD’s tonen opnieuw problemen met security-procedures aan

Een SSD die verdwenen was uit een datacenter van SAP in Walldorf is opgedoken op eBay. Dat meldt The Register in een artikel.