Molex neemt SDP Telecom over

SDP Telecom

Molex Incorporated, een toonaangevende wereldwijde interconnect en kabel assemblage fabrikant, heeft aangekondigd dat het SDP Telecom heeft overgenomen.  Het hoofdkantoor is gevestigd in Montreal, Canada, SDP ontwerpt en produceert RF / microwave oplossingen voor de draadloze communicatie-industrie.

"Samen zullen Molex en SDP het RF/Microwave productaanbod verbreden en toegevoegde waarde creëren voor klanten in de groeiende markt van draadloze infrastructuur, zei Tim Ruff, senior vice president, Molex. "Dit is een volgende stap op weg naar het bereiken van onze visie om geïntegreerde totaaloplossingen te bieden voor de markten die we bedienen."

Opgericht in 1995, brengt SDP een succesvolle industrie track record van innovatieve RF-componenten en subsystemen. Naast het hoofdkantoor in Montreal, Canada heeft SDP productiefaciliteiten in China. SDP zal worden beheerd door de RF/Microwave Business Unit, die deel uitmaakt van Molex's Global Integrated Products Division.

Gedreven door de wereldwijde toegename van het gebruik van slimme apparatuur en een explosie in de hoeveelheid gegevens die via draadloze infrastructuur verstuurd worden hebben carriers aanzienlijk geïnvesteerd in de verbetering van de infrastructuur om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen. SDP-oplossingen worden gebruikt door top-tier aanbieders van draadloze apparatuur, en infrastructuren om de efficiëntie van signaaloverdracht via draadloze netwerken te verbeteren.

"De overname biedt een unieke waarde propositie voor producenten van draadloze apparatuur. Molex en SDP zien door de overname veel samenwerkingsmogelijkheden voor groei in meerdere segmenten van de draadloze markt, "voegt SDP Telecom oprichter en COO Shyam Gupta toe.

 
Meer over
Lees ook
Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Fransen kopen datacenterfirma Verne Global

Het Franse private equity bedrijf Ardian heeft de datacenteronderneming Verne Global overgenomen van Digital 9 Infrastructure (D9). Deze overname is een belangrijke stap in de evolutie van Verne Global, dat sinds 2021 in handen was van D9, nadat het voor 231 miljoen Britse pond was gekocht.

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten, een digitaal infrastructuurplatform, heeft een significante stap gezet in zijn Europese uitbreiding door de overname van Gyro Center, een datacenter in Amsterdam. Deze acquisitie past in nLighten's ambitie om een Europees edge datacenterplatform te ontwikkelen en te beheren. Dit platform, onderdeel van I Squared Capital, een wereldwijd o1