Mogelijke terugkeer van UK in het Europese Horizon-programma positief voor datacenteronderzoek

cluster4-digital_0-Horizon

 

 

In een belangrijke ontwikkeling voor onderzoek gericht op datacenters, zullen het Verenigd Koninkrijk en de EU naar verwachting binnenkort de terugkeer van de UK in het Europese Horizon-onderzoeksprogramma aankondigen. Dat meldt onder andere website eeNews Europe.

Deze beslissing zal naar verwachting nieuwe wegen openen voor samenwerking en innovatie op het gebied van datacenters, waarbij experts uit heel Europa worden samengebracht om de uitdagingen en kansen in deze markt aan te pakken.

Het Europese Horizon-onderzoeksprogramma staat bekend om het bevorderen van grensoverschrijdende samenwerking en het financieren van onderzoeksprojecten in verschillende wetenschappelijke disciplines. Door opnieuw deel te nemen aan dit programma willen de EU en de UK hun onderzoekscapaciteiten verbeteren en hun positie op het gebied van datacentertechnologie en -beheer versterken. Voor de Brexit waren talloze Britse wetenschappers en onderzoekers betrokken bij Horizon-projecten. Als gevolg van de Brexit stopte deze deelname echter.

Onderzoek naar datacenters speelt een belangrijke in het Europese Horizon-programma. Dat is ook niet verwonderlijk, gezien de cruciale roil die datacenters spelen in de digitale economie en het voldoen aan de groeiende vraag naar cloud computing, opslag en verwerkingskracht.

Lees ook
Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.