Markt voor datacenter fabric is in 2019 10,9 miljard euro waard

internet-kabels

De markt voor datacenter fabric is in 2019 10,9 miljard euro waard. Dit voorspelt MarketsandMarkets in het rapport 'Data Center Fabric Market by Solutions (Switching, Routers, Controllers, SAN, Network Security Equipments, Management Software) & User Environment (Enterprises, Telecommunications, Cloud Providers) - Worldwide Forecasts & Analysis (2014 - 2019).'

Netwerkinfrastructuur is in ieder datacenter van essentieel belang. Fabric is een efficiënte en kostefficiënt alternatief voor legacy netwerken. Niet onbelangrijk, aangezien IT-budgetten steeds verder teruglopen. Om kost-gerelateerde problemen het hoofd te bieden implementeren daarom steeds meer datacenterbeheerders en -eigenaren datacenter fabric infrastructuur in hun datacenternetwerk.

Groei

De markt voor datacenter fabric maakt de komende jaren naar verwachting dan ook een flinke groei door. De markt is dit jaar naar verwachting goed voor 3,7 miljard euro. De waarde van de markt stijgt 10,9 miljard euro in 2019. Dit is een jaarlijkse groei van 24,2%.

MarketsandMarkets deelt de markt voor datacenter fabric op in een aantal segmenten: switching, routers, controllers, Storage Area Network (SAN), netwerkbeveiligingsapparatuur en beheersoftware. Daarnaast onderscheidt het onderzoeksbureau een aantal verticale markten: banken, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen, high tech, media en entertainment, overheden, onderwijs, gezondheidszorg, winkels en overig.

Rapport

Het volledige rapport is hier te vinden.

 
Lees ook
Panduit introduceert FlexFusion XGL-netwerkkasten voor een efficiënt kabelbeheer en veilig netwerk

Panduit introduceert FlexFusion XGL-netwerkkasten voor een efficiënt kabelbeheer en veilig netwerk

Panduit heeft het aanbod van netwerkkasten uitgebreid met de introductie van de FlexFusion XGL-kasten. Deze nieuwe 19” kasten voor netwerk- en serverapparatuur bieden een maximale capaciteit voor het beheer van hoge kabeldichtheid in datacenters, bedrijfsnetwerken of colocatie-omgevingen.

Observability in het DataCenter netwerk

Observability in het DataCenter netwerk

De mogelijkheid om problemen in datacenters te voorkomen, te diagnosticeren en op te lossen is essentieel om een soepele werking te garanderen, downtime te beperken en een voorsprong op de concurrentie te behouden. Dit is waar “observability” en packet capturing om de hoek komen kijken.

Onderzoek: aantal storingen in datacenters neemt af, terwijl incidenten gemiddeld steeds kostbaarder worden

Onderzoek: aantal storingen in datacenters neemt af, terwijl incidenten gemiddeld steeds kostbaarder worden

Hoewel Uptime Institute de eerste is om toe te geven dat cijfers die datacenters verschaffen over storingen en outages met enige reserve moeten worden bekijken, durft de organisatie het toch aan om vast te stellen dat het aantal incidenten in datacenters de afgelopen jaren is afgenomen.