Observability in het DataCenter netwerk

SCOS nw

In de huidige data-gestuurde wereld vormen datacenters de ruggengraat van de meeste bedrijven. Datacenters herbergen grote hoeveelheden kritieke gegevens en ondersteunen kritische toepassingen. De mogelijkheid om problemen in datacenters te voorkomen, te diagnosticeren en op te lossen is essentieel om een soepele werking te garanderen, downtime te beperken en een voorsprong op de concurrentie te behouden. Dit is waar “observability” en packet capturing om de hoek komen kijken.

Observability is het vermogen om de interne toestand van een systeem te bewaken en te begrijpen op basis van de output. Hierdoor kunnen engineers inzicht krijgen in de prestaties van hun systemen, mogelijke problemen identificeren en corrigerende maatregelen nemen. Packet capturing daarentegen, is het proces van vastleggen en analyseren van netwerkverkeer om diep inzicht te krijgen in het gedrag en de prestaties van het netwerkverkeer.

Samen bieden observability en packet capturing talrijke voordelen voor datacenters, waarvan er hieronder enkele worden besproken:

Verbeterde probleemoplossing: Observability en packet capturing bieden waardevolle inzichten in de prestaties en het gedrag van netwerkapparatuur en -toepassingen. Hierdoor kunnen IT-teams sneller en nauwkeuriger problemen vaststellen en oplossen, waardoor de gemiddelde oplostijd (MTTR) van incidenten wordt verkort. Met observability kunnen technici snel de hoofdoorzaak van problemen vaststellen en corrigerende maatregelen nemen, wat leidt tot betere serviceniveaus en gebruikerstevredenheid.

Betere zichtbaarheid van het netwerk: Observability en packet capturing bieden volledig inzicht in het netwerkgedrag, waardoor IT-teams potentiële beveiligingsrisico's kunnen detecteren en analyseren. Ze bieden inzicht in netwerkverkeer, applicatieprestaties en gebruikersgedrag, waardoor IT-teams potentiële kwetsbaarheden kunnen identificeren en preventieve maatregelen kunnen nemen. Packet Capturing kan bijvoorbeeld uitgevoerd worden door Wireshark, een gratis capturing tool.

Geoptimaliseerde applicatieprestaties: Observability en packet capturing stellen IT-teams in staat knelpunten in de applicatieprestaties te identificeren en de applicatieprestaties te optimaliseren. Ze bieden inzicht in netwerkverkeerpatronen, applicatiegebruik en gebruikersgedrag, waardoor IT-teams hun applicaties kunnen afstemmen om de beste gebruikerservaring te leveren.

Compliance en gereedheid voor audits: Observability en packet capturing zijn cruciaal voor compliance en audit readiness. Met observability en packet capturing kunnen IT-teams auditors voorzien van gedetailleerde rapporten over netwerkgedrag, applicatieprestaties en gebruikersgedrag, waarmee naleving van wettelijke vereisten wordt aangetoond.

Verbeterde netwerkplanning: Observability en packet capturing bieden waardevolle inzichten in netwerkprestaties en gebruikspatronen, waardoor IT-teams weloverwogen beslissingen kunnen nemen over netwerkcapaciteitsplanning en upgrades. Ze bieden een beter inzicht in netwerkverkeerspatronen en applicatiegebruik, waardoor IT-teams netwerkbronnen kunnen optimaliseren en kosten kunnen verlagen.

Kortom, “observability” en packet capturing zijn essentieel voor een soepele werking van datacenters. Ze bieden IT-teams waardevolle inzichten in netwerkgedrag, waardoor problemen sneller kunnen worden opgelost, de beveiliging kan worden verbeterd, de prestaties van toepassingen kunnen worden geoptimaliseerd en de compliance- en auditbereidheid kan worden verbeterd. Het implementeren van de Flowmon en Allegro Packets oplossingen in datacenters, leidt tot betere serviceniveaus, grotere gebruikerstevredenheid en lagere kosten.

Meer Informatie:
www.scos.nl
info@scos.nl

Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.