Markt voor datacenter fabric is in 2019 10,9 miljard euro waard

internet-kabels

De markt voor datacenter fabric is in 2019 10,9 miljard euro waard. Dit voorspelt MarketsandMarkets in het rapport 'Data Center Fabric Market by Solutions (Switching, Routers, Controllers, SAN, Network Security Equipments, Management Software) & User Environment (Enterprises, Telecommunications, Cloud Providers) - Worldwide Forecasts & Analysis (2014 - 2019).'

Netwerkinfrastructuur is in ieder datacenter van essentieel belang. Fabric is een efficiënte en kostefficiënt alternatief voor legacy netwerken. Niet onbelangrijk, aangezien IT-budgetten steeds verder teruglopen. Om kost-gerelateerde problemen het hoofd te bieden implementeren daarom steeds meer datacenterbeheerders en -eigenaren datacenter fabric infrastructuur in hun datacenternetwerk.

Groei

De markt voor datacenter fabric maakt de komende jaren naar verwachting dan ook een flinke groei door. De markt is dit jaar naar verwachting goed voor 3,7 miljard euro. De waarde van de markt stijgt 10,9 miljard euro in 2019. Dit is een jaarlijkse groei van 24,2%.

MarketsandMarkets deelt de markt voor datacenter fabric op in een aantal segmenten: switching, routers, controllers, Storage Area Network (SAN), netwerkbeveiligingsapparatuur en beheersoftware. Daarnaast onderscheidt het onderzoeksbureau een aantal verticale markten: banken, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen, high tech, media en entertainment, overheden, onderwijs, gezondheidszorg, winkels en overig.

Rapport

Het volledige rapport is hier te vinden.

 
Lees ook
Deutsche Telekom breidt internationaal 400G-netwerk uit met nieuwe route via Oostende

Deutsche Telekom breidt internationaal 400G-netwerk uit met nieuwe route via Oostende

Deutsche Telekom Global Carrier heeft een upgrade aangekondigd voor zijn Lambda-netwerk, waarbij een extra route wordt toegevoegd die het Engelse Kanaal oversteekt tussen Londen en het Europese vasteland.

MRA en het rapport "datacenters – Impact en feiten"

MRA en het rapport "datacenters – Impact en feiten"

In het recente artikel over het aantal datacenters is verwezen naar een bijeenkomst van de MRA (Metropool Regio Amsterdam). Over die bijeenkomst zijn vragen gesteld. Wat was precies de bedoeling en voor wie dit is georganiseerd.

Datacenters tellen is appels met peren vergelijken

Datacenters tellen is appels met peren vergelijken

Tijdens een recente MRA bijeenkomst werd aan de zaal gevraagd hoeveel datacenters er in Nederland zijn. Er waren vier antwoorden mogelijk. Elk van die antwoorden was het aantal datacenters dat door verschillende instanties en organisaties wordt gehanteerd. Deze vraag maakte op speelse wijze iets duidelijk. Niemand weet precies hoeveel datacenters1