Mafi Mushkila lanceert 3,75kW server emulator voor datacenters

mafi-mushkali-server-emulator-3-75kw

Mafi Mushkila, leverancier van testapparatuur voor datacenters, introduceert de nieuwe 3,75kW server emulator. De nieuwe emulator moet het testen van elektrische en koelsystemen in een gecontroleerde omgeving een stuk goedkoper.

De nieuwe 3,75kW units maken het mogelijk eenvoudiger en goedkoper racks met een hogere warmtebelasting te testen. De unit is de meest krachtige versie in Mafi Mushkila's reeks aan server emulators voor datacenters. De unit heeft een 1-weg input van 230v 50Hz, een powerinput van 3,824kW, een verwarmingsvermogen van 1,875kW/3,75kW (switched) en een luchtstroomvolume van 241 liter per seconde.

IT-infrastructuur genereert veel warmte

"IT-infrastructuur verbruikt veel stroom en genereert veel warmte. Het is dan ook van cruciaal belang dat behoeftes volledige in kaart worden gebracht voor het datacenter of de IT-ruimte live gaat. Een krachtige server emulator voor 19 inch racks levert nauwkeurige resultaten in een compact en eenvoudig te beheren pakket", legt Dave Wolfenden, algemeen directeur van Mafi Mushkila, uit.

Een server emulator is een veilige optie om deze behoeftes in kaart te brengen. Dit kan ook met echte servers, maar dit brengt hoge kosten met zich mee. Niet alleen zijn servers duur, ook kan schade ontstaan aan apparatuur in het datacenter en kost het veel tijd servers na iedere test opnieuw te resetten. Een server emulator biedt uitkomst en kan op een zowel veilige als economische manier de elektrische belasting en warmtebelasting in kaart brengen.

3U aan rackruimte

De server emulators van Mafi Mushkila zijn geschikt voor een standaard 19 inch rack. Iedere 3,75kW unit neemt in totaal 3U aan rackruimte in beslag. Datacenterbeheerders kunnen de testunits huren, maar ook een volledig beheerd pakket afnemen bij Mafi Mushkila. In dit laatste geval worden de units door het bedrijf geïnstalleerd en tijdens het gebruik beheerd. Na afloop worden de units ook weer door Mafi Mushkila verwijderd uit de racks.

Lees ook
Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Datacenters worden steeds meer erkend voor hun potentiële rol bij het stabiliseren van elektriciteitsnetwerken. In Denemarken laat Aeven zien hoe dat voor het Deense netwerk mogelijk is gebleken.

CEDaCI Circular Economy-ready Server opgenomen in OCP-database

CEDaCI Circular Economy-ready Server opgenomen in OCP-database

Het CEDaCI-project waaraan onder andere Green IT Amsterdam en later SDIA deelnamen, begint een stevige impact op de verduurzaming van datacenters te krijgen. Het Circular Economy-ready Server-ontwerp van het CEDaCI-project is deze zomer namelijk opgenomen in de bekende Open Compute Project (OCP) database.

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Dat meldt Kevin Restivo van CBRE op LinkedIn. “In het tweede kwartaal was er een bescheiden stijging in de opname (54 MW) en het nieuwe aanbod (33 MW) op de primaire en secundaire colocatiedatacentermarkten van Europa”, schrijft hij.