Mafi Mushkila lanceert 3,75kW server emulator voor datacenters

mafi-mushkali-server-emulator-3-75kw

Mafi Mushkila, leverancier van testapparatuur voor datacenters, introduceert de nieuwe 3,75kW server emulator. De nieuwe emulator moet het testen van elektrische en koelsystemen in een gecontroleerde omgeving een stuk goedkoper.

De nieuwe 3,75kW units maken het mogelijk eenvoudiger en goedkoper racks met een hogere warmtebelasting te testen. De unit is de meest krachtige versie in Mafi Mushkila's reeks aan server emulators voor datacenters. De unit heeft een 1-weg input van 230v 50Hz, een powerinput van 3,824kW, een verwarmingsvermogen van 1,875kW/3,75kW (switched) en een luchtstroomvolume van 241 liter per seconde.

IT-infrastructuur genereert veel warmte

"IT-infrastructuur verbruikt veel stroom en genereert veel warmte. Het is dan ook van cruciaal belang dat behoeftes volledige in kaart worden gebracht voor het datacenter of de IT-ruimte live gaat. Een krachtige server emulator voor 19 inch racks levert nauwkeurige resultaten in een compact en eenvoudig te beheren pakket", legt Dave Wolfenden, algemeen directeur van Mafi Mushkila, uit.

Een server emulator is een veilige optie om deze behoeftes in kaart te brengen. Dit kan ook met echte servers, maar dit brengt hoge kosten met zich mee. Niet alleen zijn servers duur, ook kan schade ontstaan aan apparatuur in het datacenter en kost het veel tijd servers na iedere test opnieuw te resetten. Een server emulator biedt uitkomst en kan op een zowel veilige als economische manier de elektrische belasting en warmtebelasting in kaart brengen.

3U aan rackruimte

De server emulators van Mafi Mushkila zijn geschikt voor een standaard 19 inch rack. Iedere 3,75kW unit neemt in totaal 3U aan rackruimte in beslag. Datacenterbeheerders kunnen de testunits huren, maar ook een volledig beheerd pakket afnemen bij Mafi Mushkila. In dit laatste geval worden de units door het bedrijf geïnstalleerd en tijdens het gebruik beheerd. Na afloop worden de units ook weer door Mafi Mushkila verwijderd uit de racks.

Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.