Mafi Mushkila lanceert 3,75kW server emulator voor datacenters

mafi-mushkali-server-emulator-3-75kw

Mafi Mushkila, leverancier van testapparatuur voor datacenters, introduceert de nieuwe 3,75kW server emulator. De nieuwe emulator moet het testen van elektrische en koelsystemen in een gecontroleerde omgeving een stuk goedkoper.

De nieuwe 3,75kW units maken het mogelijk eenvoudiger en goedkoper racks met een hogere warmtebelasting te testen. De unit is de meest krachtige versie in Mafi Mushkila's reeks aan server emulators voor datacenters. De unit heeft een 1-weg input van 230v 50Hz, een powerinput van 3,824kW, een verwarmingsvermogen van 1,875kW/3,75kW (switched) en een luchtstroomvolume van 241 liter per seconde.

IT-infrastructuur genereert veel warmte

"IT-infrastructuur verbruikt veel stroom en genereert veel warmte. Het is dan ook van cruciaal belang dat behoeftes volledige in kaart worden gebracht voor het datacenter of de IT-ruimte live gaat. Een krachtige server emulator voor 19 inch racks levert nauwkeurige resultaten in een compact en eenvoudig te beheren pakket", legt Dave Wolfenden, algemeen directeur van Mafi Mushkila, uit.

Een server emulator is een veilige optie om deze behoeftes in kaart te brengen. Dit kan ook met echte servers, maar dit brengt hoge kosten met zich mee. Niet alleen zijn servers duur, ook kan schade ontstaan aan apparatuur in het datacenter en kost het veel tijd servers na iedere test opnieuw te resetten. Een server emulator biedt uitkomst en kan op een zowel veilige als economische manier de elektrische belasting en warmtebelasting in kaart brengen.

3U aan rackruimte

De server emulators van Mafi Mushkila zijn geschikt voor een standaard 19 inch rack. Iedere 3,75kW unit neemt in totaal 3U aan rackruimte in beslag. Datacenterbeheerders kunnen de testunits huren, maar ook een volledig beheerd pakket afnemen bij Mafi Mushkila. In dit laatste geval worden de units door het bedrijf geïnstalleerd en tijdens het gebruik beheerd. Na afloop worden de units ook weer door Mafi Mushkila verwijderd uit de racks.

Lees ook
Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups kunnen in 2023 wel veel venture capital-geld opstrijken, maar ze zijn nog meer geïnteresseerd in compute power en datacenters. Door het toenemen van de concurrentie is deze infrastructuur cruciaal, maar lastig te krijgen. Frankrijk springt in dit gat.

Hoe gaan we om met 80 kW racks?

Hoe gaan we om met 80 kW racks?

Het ontwikkelen van een datacenter rack dat 80 kW aan elektrisch vermogen nodig heeft, is een ingrijpende technische uitdaging die zowel nieuwe mogelijkheden als beperkingen met zich meebrengt. In Nederland lijkt zo’n rack wellicht (nog?) Ondenkbaar, maar op Reddit wordt hierover een interessante discussie gevoerd, voornamelijk door Amerikaanse da1