LinkedIn stelt Open19-technologie beschikbaar aan OCP

Met de dubbelrol van Microsoft als eigenaar van LinkedIn én als belangrijke sponsor van Open Compute is het niet verwonderlijk dat het door LinkedIn geïnitieerde Open19-project steeds nauwer gaat samenwerken met OCP. Tijdens de recent gehouden OCP Summit in Californië heeft LinkedIn officieel Open19-designs beschikbaar gesteld aan OCP. Dit betekent dat iedere organisatie die officieel deel uitmaakt van OCP nu ook toegang heeft tot Open19’s datacenter-ontwerpen.

In de blog post schrijft Zaid Ali Kahn, Head of Infrastructure Engineering bij LinkedIn, dat Open19 een form factor biedt voor servers die zeer snel in een datacenter in gebruik genomen moeten kunnen worden. Deze zogeheten ‘rack integration’ verloopt volgens hem bij het Open19-design 5 tot 6 maal sneller dan bij traditionele ontwerpen. Bovendien passen er 4 maal meer servers in een rack. Belangrijk hierbij: Open19-oplossingen passen in ieder willekeurig 19 inch rack.

open19ocp1-615x320

Overigens is een deel van de Open19-specificaties ook reeds opgenomen in Project Olympus. Dit is het serveerontwerp dat Microsoft heeft gemaakt voor zijn eigen cloud-omgeving. De specs van Project Olympus zijn op hun beurt ook weer beschikbaar gesteld aan OCP.

In zijn blog post schrijft Zaid Ali Khan ook dat Open19 de komende tijd de aandacht onder andere zal richten op oplossingen voor edge computing en liquid cooling.

video2-615x339
Meer over
Lees ook
Meta brengt openRAN-project onder bij OCP

Meta brengt openRAN-project onder bij OCP

Meta heeft besloten zijn Evenstar-project voor openRAN onder te brengen bij Open Compute Project (OCP). Als reden noemt de techreus dat de ontwikkelde openRAN-technologie nu zo volwassen is, dat men deze als open source aan de tech community beschikbaar wil stellen voor verdere ontwikkeling en adoptie.

ECO-Qube test smart cooling-aanpak in Zwitsers datacenter

ECO-Qube test smart cooling-aanpak in Zwitsers datacenter

Het Europese ECO-Qube innovatieproject voert momenteel een testproject uit met zijn nieuwe koelaanpak in NEST, op de EMPA-campus in Dübendorf, Zwitserland. Eerder al werd een pilot uitgevoerd bij een Turkse partnerorganisatie.

Hoofdrol voor SONiC en QSFP-DD vs OSFP binnen Open Compute

Hoofdrol voor SONiC en QSFP-DD vs OSFP binnen Open Compute

High-speed networking wordt binnen de wereld van Open Compute Project steeds belangrijker. Volgens Sameh Boujelbene, een analist bij de Dell'Oro Group, heeft dat onder andere te maken met de snel toenemende populariteit van SONiC.