LinkedIn ontwerpt eigen 100G datacenterswitch

LinkedIn heeft een eigen 100G datacenterswitch ontworpen. Hiermee volgt het bedrijf het voorbeeld van IT-giganten als Google en Facebook.

Het bedrijf maakt bekend dat de switch Pigeon heet. Het gaat om een 3,2 Tbps (32 x 100G) platform die zowel als leaf als spine switch worden ingezet. De architectuur is gebaseerd op een Tomahawk 3,2 Tbps switch. Pigeon draait op Linux OS.

Datacenter in Oregon

LinkedIn heeft de switch met succes in de praktijk getest. Het bedrijf wil de switch nu gaan inzetten in zijn nieuwe datacenter in Oregon in de Verenigde Staten (VS), dat op dit moment in aanbouw is. Dit datacenter wordt ook de eerste locatie die gebruik maakt van LinkedIn’s eigen datacenterontwerp.

Het bedrijf heeft de stap genomen om eigen hardware te ontwikkelen met het oog op het groeiende aantal gebruikers van het zakelijke sociale netwerk. Inmiddels heeft LinkedIn 400 miljoen gebruikers, die voor een grote hoeveelheid dataverkeer zorgen. Drie jaar geleden liep het bedrijf tegen de eerste netwerkproblemen aan. Op basis hiervan concludeerde het bedrijf dat ‘standaard’ switches de problemen niet konden oplossen. Dit was voor het bedrijf aanleiding een eigen switch te ontwerpen.

linkedin-pigeon
Meer over
Lees ook
Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter