LinkedIn ontwerpt eigen 100G datacenterswitch

LinkedIn heeft een eigen 100G datacenterswitch ontworpen. Hiermee volgt het bedrijf het voorbeeld van IT-giganten als Google en Facebook.

Het bedrijf maakt bekend dat de switch Pigeon heet. Het gaat om een 3,2 Tbps (32 x 100G) platform die zowel als leaf als spine switch worden ingezet. De architectuur is gebaseerd op een Tomahawk 3,2 Tbps switch. Pigeon draait op Linux OS.

Datacenter in Oregon

LinkedIn heeft de switch met succes in de praktijk getest. Het bedrijf wil de switch nu gaan inzetten in zijn nieuwe datacenter in Oregon in de Verenigde Staten (VS), dat op dit moment in aanbouw is. Dit datacenter wordt ook de eerste locatie die gebruik maakt van LinkedIn’s eigen datacenterontwerp.

Het bedrijf heeft de stap genomen om eigen hardware te ontwikkelen met het oog op het groeiende aantal gebruikers van het zakelijke sociale netwerk. Inmiddels heeft LinkedIn 400 miljoen gebruikers, die voor een grote hoeveelheid dataverkeer zorgen. Drie jaar geleden liep het bedrijf tegen de eerste netwerkproblemen aan. Op basis hiervan concludeerde het bedrijf dat ‘standaard’ switches de problemen niet konden oplossen. Dit was voor het bedrijf aanleiding een eigen switch te ontwerpen.

linkedin-pigeon
Meer over
Lees ook
De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.