Lenovo herschikt divisies voor overname van x86 servers van IBM

Lenovo maakt bekend zijn divisies te gaan herschikken in verband met de overname van IBM's x86-serverdivisie. Het bedrijf gaat bestaan uit vier verschillende divisies.

Het bedrijf krijgt door de overname zowel de System x, BladeCenter en Flex System blade servers en switches, x86-gebaseerde Flex geïntegreerde systemen, NeXtScale en iDataPlex servers van IBM in zijn bezit. Het bedrijf is op dit moment opgedeeld in twee divisies. Lenovo Business Group is verantwoordelijk voor consumentgerichte PC's en mobiele apparaten. De Think Business Group is gericht op de zakelijke markt.

De huidige twee divisies van het bedrijf zijn volgens Lenovo niet geschikt om deze producten optimaal op de markt te kunnen brengen. Het bedrijf gaat daarom zijn divisies herschikken. Het bedrijf richt vier verschillende businessunits op: PC Business Group, Mobile Business Group, Enterprise en Ecosystem & Cloud Services.

Meer over
Lees ook
CEDaCI Circular Economy-ready Server opgenomen in OCP-database

CEDaCI Circular Economy-ready Server opgenomen in OCP-database

Het CEDaCI-project waaraan onder andere Green IT Amsterdam en later SDIA deelnamen, begint een stevige impact op de verduurzaming van datacenters te krijgen. Het Circular Economy-ready Server-ontwerp van het CEDaCI-project is deze zomer namelijk opgenomen in de bekende Open Compute Project (OCP) database.

Datacenters krijgen te maken met nieuw type processor: DPU’s

Datacenters krijgen te maken met nieuw type processor: DPU’s

Met de opkomst van trends als AI krijgen datacenters plotsklaps te maken met een hele nieuwe categorie aan hardware. Systemen die ook andere energieprofielen kennen dan standaard servers en die bovendien gebruik maken van nieuwe componenten. Zoals DPU’s.

‘Energiegebruik servers kan drastisch omlaag’

‘Energiegebruik servers kan drastisch omlaag’

De Nederlandse Save Energy Foundation is niet de enige partij die van mening is dat het energieverbruik van servers in datacenters for omlaag kan. Ook het Uptime Institute heeft onderzoek gedaan naar het elektriciteitsverbruik van servers in relatie tot hun belasting met IT-workloads.