Lenovo herschikt divisies voor overname van x86 servers van IBM

Lenovo maakt bekend zijn divisies te gaan herschikken in verband met de overname van IBM's x86-serverdivisie. Het bedrijf gaat bestaan uit vier verschillende divisies.

Het bedrijf krijgt door de overname zowel de System x, BladeCenter en Flex System blade servers en switches, x86-gebaseerde Flex geïntegreerde systemen, NeXtScale en iDataPlex servers van IBM in zijn bezit. Het bedrijf is op dit moment opgedeeld in twee divisies. Lenovo Business Group is verantwoordelijk voor consumentgerichte PC's en mobiele apparaten. De Think Business Group is gericht op de zakelijke markt.

De huidige twee divisies van het bedrijf zijn volgens Lenovo niet geschikt om deze producten optimaal op de markt te kunnen brengen. Het bedrijf gaat daarom zijn divisies herschikken. Het bedrijf richt vier verschillende businessunits op: PC Business Group, Mobile Business Group, Enterprise en Ecosystem & Cloud Services.

Meer over
Lees ook
RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

PCIe-kaart vermindert energieverbruik in AI-servers aanzienlijk

PCIe-kaart vermindert energieverbruik in AI-servers aanzienlijk

Tijdens CES 2024 introduceerty het Koreaanse DEEPX de DX-H1. Dit is een PCIe-kaart die is ontworpen om de prestaties van AI-servers te versnellen en tegelijkertijd het energieverbruik te verlagen. De DX-H1, die in aanloop naar de beurs in Las Vegas de CES 2024 Innovatie Award heeft gewonnen in de categorie Computer Hardware en Componenten, legt d1