Lenovo herschikt divisies voor overname van x86 servers van IBM

Lenovo maakt bekend zijn divisies te gaan herschikken in verband met de overname van IBM's x86-serverdivisie. Het bedrijf gaat bestaan uit vier verschillende divisies.

Het bedrijf krijgt door de overname zowel de System x, BladeCenter en Flex System blade servers en switches, x86-gebaseerde Flex geïntegreerde systemen, NeXtScale en iDataPlex servers van IBM in zijn bezit. Het bedrijf is op dit moment opgedeeld in twee divisies. Lenovo Business Group is verantwoordelijk voor consumentgerichte PC's en mobiele apparaten. De Think Business Group is gericht op de zakelijke markt.

De huidige twee divisies van het bedrijf zijn volgens Lenovo niet geschikt om deze producten optimaal op de markt te kunnen brengen. Het bedrijf gaat daarom zijn divisies herschikken. Het bedrijf richt vier verschillende businessunits op: PC Business Group, Mobile Business Group, Enterprise en Ecosystem & Cloud Services.

Meer over
Lees ook
Gelekte slide van Nvidia laat datacenter-chips zien die tot wel 1000 Watt gebruiken

Gelekte slide van Nvidia laat datacenter-chips zien die tot wel 1000 Watt gebruiken

De volgende generatie datacenter-processoren van AMD, Intel en Nvidia zal 500 tot 1000W aan stroom verbruiken, zo blijkt uit een naar verluid uitgelekte dia van een Gigabyte-roadmap die is gepubliceerd door de gerenommeerde hardware-leaker HXL. Het zal een serieuze inspanning vergen om deze CPU's en GPU's te koelen. En dat probleem gaat al spelen1

Free ICT Europe wijst op mogelijkheid beïnvloeding EcoDesign-regels Servers en Storage

Free ICT Europe wijst op mogelijkheid beïnvloeding EcoDesign-regels Servers en Storage

De Europese Commissie heeft een vragenlijst beschikbaar gemaakt voor partijen die input willen geven op de nieuwe EcoDesign-regels voor servers en storage.

Intel stoot Data Center Solutions Group af

Intel stoot Data Center Solutions Group af

Als onderdeel van zijn IDM 2.0-strategie heeft Intel besloten zijn Data Center Solutions Group (DSG) af te stoten. Overnemende partij is Mitac uit Taiwan. IDM staat voor Integrated Device Manufacturer. Deze strategie betekent in de praktijk dat het Californische concern alle niet-kernactiviteiten afstoot.