Lenovo herschikt divisies voor overname van x86 servers van IBM

Lenovo maakt bekend zijn divisies te gaan herschikken in verband met de overname van IBM's x86-serverdivisie. Het bedrijf gaat bestaan uit vier verschillende divisies.

Het bedrijf krijgt door de overname zowel de System x, BladeCenter en Flex System blade servers en switches, x86-gebaseerde Flex geïntegreerde systemen, NeXtScale en iDataPlex servers van IBM in zijn bezit. Het bedrijf is op dit moment opgedeeld in twee divisies. Lenovo Business Group is verantwoordelijk voor consumentgerichte PC's en mobiele apparaten. De Think Business Group is gericht op de zakelijke markt.

De huidige twee divisies van het bedrijf zijn volgens Lenovo niet geschikt om deze producten optimaal op de markt te kunnen brengen. Het bedrijf gaat daarom zijn divisies herschikken. Het bedrijf richt vier verschillende businessunits op: PC Business Group, Mobile Business Group, Enterprise en Ecosystem & Cloud Services.

Meer over
Lees ook
IDC: 'Servermarkt in EMEA-regio was in Q4 2013 3,7 miljard dollar waard'

IDC: 'Servermarkt in EMEA-regio was in Q4 2013 3,7 miljard dollar waard'

De markt voor servers in de EMEA-regio was in het vierde kwartaal van 2013 3,7 miljard dollar waard. Dit is een daling van 5,2 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2012. In totaal werden 606.548 units tijdens het kwartaal verscheept, wat een daling van 0,3 procent is. Dit blijkt uit de laatste EMEA Server Tracker van IDC. Als we kijken n1

Lenovo neemt X86 servers van IBM over

Lenovo neemt X86 servers van IBM over

Lenovo neemt de x86 serverdivisie van IBM definitief over. Onder andere de System x, BladeCenter en Flex System blade servers en switches, x86-gebaseerde Flex geïntegreerde systemen, NeXtScale en iDataPlex servers worden onderdeel van de portfolio van Lenovo. Ook alle bijbehorende software komen in het bezit van het bedrijf. De PC-activiteiten va1