Legrand neemt AFCO Systems over

De Amerikaanse tak van Legrand, Legrand, North and Central America (LNCA), neemt AFCO Systems over. Dit Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van racks, datacenterkasten en aisle containment systemen voor datacenters.

Legrand Met de overname verstevigt Legrand zijn positie op de datacentermarkt en vergroot het zijn productportfolio. De producten van AFCO Systems worden geïntegreerd in de nieuw opgerichte Cabinet and Containment Solutions business van Legrand, dat onderdeel uitmaakt van de Data Communications divisie van het bedrijf.

De aisle containment systemen van AFCO Systems en de kennis van het bedrijf op het gebied van maatwerk containment systemen vullen het recent geïntroduceerd Contain-IT Flex systeem van Legrand aan. Dankzij de datacenterkasten van het bedrijf verwacht Legrand beter te kunnen voldoen aan de vraag naar voorgeïnstalleerde servers en switches in datacenterkasten.

“We zijn verheugd onderdeel te worden van LNCA en klanten een verbeterd productportfolio aan te bieden”, zegt Mike Mallia, voormalig CEO van AFCO Systems en de nieuwe algemeen directeur van de Cabinet and Containment Solutions business unit van LNCA. “Legrand’s sterke aanwezigheid op de markt, uitgebreide distributiekanalen en wereldwijde productie-footprint stellen ons in staat een betere service en reactietijden te leveren over de gehele wereld en zowel productinnovatie als -ontwikkeling te versnellen in een snel ontwikkelende markt.”

Meer over
Lees ook
Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

De Circular IT Group heeft Re-Tek Ltd overgenomen, een Britse leverancier van IT Asset Disposition (ITAD) services. De samenwerking tussen Circular IT Group en Re-Tek is niet nieuw. Volgens de partijen bestaat er al geruime tijd een succesvol partnerschap tussen de ITAD-dochteronderneming CTC van Circular IT Group en Re-Tek.