KEVLINX stelt Eric Boonstra aan als CEO om groei van Europese datacenters te stimuleren

Eric Boonstra

KEVLINX, een nieuwe pan-Europese datacenteroperator, heeft Eric Boonstra, een veteraan in de sector, benoemd tot CEO. Dit volgt op een recente investering van Macquarie Capital, samen met PMV en het EPICo² fonds. Momenteel bouwt het bedrijf in Brussel, aan een datacenter van 32 MW dat zich met name richt op AI-toepassingen. Het ontwerp van deze faciliteit is geschikt voor zowel retail, wholesale als hyperscale klanten.

Eric Boonstra merkt in een bericht op LinkedIn op: “Er is momenteel een enorme kans voor een goed gefinancierd en ervaren team om in Europa snel een geavanceerd platform uit te bouwen. KEVLINX beschikt over alle benodigde elementen. Ons team richt zich op maximale efficiëntie, connectiviteit, energiedichtheid en duurzaamheid. Ik kijk ernaar uit om met cloud- en AI-spelers van alle groottes, carriers, CDNs en ondernemingen in gesprek te gaan, om ervoor te zorgen dat we precies kunnen leveren wat ze nodig hebben.”

Giovanni Della Pesca, Managing Director bij Macquarie Capital, voegt hieraan toe: “Eric brengt aanzienlijke ervaring en kennis van de Europese datacentersector met zich mee. We zijn zeer verheugd om hem bij KEVLINX te zien en kijken ernaar uit om met Eric en het KEVLINX-team samen te werken terwijl zij hun positie in een snelgroeiende markt verder uitbouwen.”

Voor zijn rol bij KEVLINX was Boonstra vijf jaar lang verantwoordelijk voor de EMEA-activiteiten van Iron Mountain Data Centers, na hun overname van EvoSwitch. Bij EvoSwitch werkte hij een decennium lang als CEO aan het opbouwen van de onderneming. Voordat hij bij EvoSwitch kwam, bekleedde Eric senior managementposities bij Siemens, ABN Amro en Staples. Hij is ook lid van diverse branche-, overheids- en beleidsraden, waaronder de Dutch Data Center Association.

Meer over
Lees ook
Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1

Alexandre Golisano nieuwe Country President Schneider Electric Nederland

Alexandre Golisano nieuwe Country President Schneider Electric Nederland

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, maakt bekend dat Alexandre Golisano (35) op 1 november start als nieuwe Nederlandse Country President. Hij volgt hiermee Debby Slofstra op die de afgelopen jaren het bedrijf heeft geholpen bij de groei en verduurzaming van het bedrijf.

Janarthanan Sundaram, Bright Access, nieuwe voorzitter FCA

Janarthanan Sundaram, Bright Access, nieuwe voorzitter FCA

“Met het accepteren van het voorzitterschap van de Fiber Carrier Association, kan ik mijn passie voor de branche goed combineren met mijn wens om ook op te komen voor andermans belang. Mijn connecties in het maatschappelijke en politieke veld gaan daarbij ook zeker een handje meehelpen”.