Janarthanan Sundaram, Bright Access, nieuwe voorzitter FCA

Janarthanan Sundaramen-Bright Acces_LF37723-bewerkt-400325.

Janarthanan  Sundaram (42) is medeoprichter en managing director van Bright Access en Projectbureau Glasvezel. Bright Access is leverancier van zakelijk glasvezel op bedrijventerreinen met een heldere ambitie: de grootste in z’n soort worden. Met een achtergrond en studie (University of Twente) in techniek en een continu streven naar innovatie en groei, staat hij aan de basis van het succes van zijn bedrijf.

Naast zijn werkzaamheden voor Bright Access zet Sundaram zich op verschillende manieren in voor maatschappelijke organisaties en doelen. Zo is hij toezichthouder bij zowel een grote onderwijsinstelling als bij een regionale woningstichting. In het recente verleden hield hij zich bezig met het vergroten van kansen en het bevorderen van diversiteit in de politiek. In al zijn functies hanteert Sundaram het principe van het zoeken van samenwerking en het voeren van de dialoog.

De Fiber Carrier Association (FCA) werd opgericht in maart 2016 om de eigenaren van glasvezelnetwerken te ondersteunen en te adviseren op basis van trends uit binnen- en buitenland. De FCA spreekt met alle stakeholders in de glasvezelketen en vervult daarmee de rol van katalysator richting de (lokale) overheid, het bedrijfsleven en alle andere betrokken partijen.

“Met het accepteren van het voorzitterschap van de Fiber Carrier Association, kan ik mijn passie voor de branche goed combineren met mijn wens om ook op te komen voor andermans belang. Mijn connecties in het maatschappelijke en politieke veld gaan daarbij ook zeker een handje meehelpen”, aldus Sundaram.

Lees ook
NAVO ondersteunt initiatief om Internet te redden door omleiding naar satellieten bij aanvallen op onderzeese kabels

NAVO ondersteunt initiatief om Internet te redden door omleiding naar satellieten bij aanvallen op onderzeese kabels

De NAVO geeft besloten financiering beschikbaar te stellen voor een project dat gericht is op het waarborgen van internetverbindingen, zelfs in geval van aanvallen op onderzeese kabels. Dit initiatief is goed nieuws voor datacenters in Nederland, waar veel internationaal dataverkeer wordt afgehandeld.

Met Duocast Connect+ wordt de zwaarste en snelste glasvezelverbinding tussen Noord-Nederland en Amsterdam beschikbaar voor het bedrijfsleven

Met Duocast Connect+ wordt de zwaarste en snelste glasvezelverbinding tussen Noord-Nederland en Amsterdam beschikbaar voor het bedrijfsleven

Met de introductie van Duocast Connect+ realiseert de Groningse IT-infrastructuurprovider Duocast de zwaarste en snelste glasroute tussen Noord-Nederland en connectiviteitsmetropool Amsterdam. De glasroute start met een capaciteit van 800 Gigabit per seconde en kan worden uitgebreid tot 32 Terabit per seconde. De uitrol start dit najaar.

Bernard Schept gestart als sales bij Switch Datacenters

Bernard Schept gestart als sales bij Switch Datacenters

Sinds begin deze maand ben ik aan de slag als sales voor Switch Datacenters, naast mijn sales activiteiten voor immersion cooling startup iXora. Erg leuk om me weer te voegen bij een aantal bevriende oud-collega’s.