Alexandre Golisano nieuwe Country President Schneider Electric Nederland

Alexandre Golisano

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, maakt bekend dat Alexandre Golisano (35) op 1 november start als nieuwe Nederlandse Country President. Hij volgt hiermee Debby Slofstra op die de afgelopen jaren het bedrijf heeft geholpen bij de groei en verduurzaming van het bedrijf.
 
Golisano wordt verantwoordelijk voor de Nederlandse operatie van Schneider Electric. Belangrijk focuspunt is het helpen van klanten bij het uitbouwen van elektrificatie en digitalisatie om zo energie-efficiënter te werken en duurzamer te opereren. Schneider Electric richt zich met name op energietechnologie en digitalisering van woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en de industrie.
 

De nieuwe Country President werkt al ruim 10 jaar voor Schneider Electric waar hij wereldwijd diverse functies bekleedde. Het meest recent werkte Golisano als Vice President Power Systems voor België en Nederland. Alexandre Golisano: "In een wereld die een duidelijke versnelling naar digitalisering en elektrificatie nodig heeft, bevindt Schneider Electric zich in een unieke positie om een deel van de oplossing voor klimaatverandering te zijn. Ik ben optimistisch, want we hebben geweldige mensen en innovaties om zowel onze operationele activiteiten, als die van onze klanten en partners duurzamer en efficienter te maken. Het is mijn ambitie om een positieve impact op de wereld te hebben, onze partners en klanten te inspireren en te ondersteunen in hun streven om snel koolstofvrij te worden en hun klimaatverplichtingen na te komen".

Meer over
Lees ook
Bernard Schept gestart als sales bij Switch Datacenters

Bernard Schept gestart als sales bij Switch Datacenters

Sinds begin deze maand ben ik aan de slag als sales voor Switch Datacenters, naast mijn sales activiteiten voor immersion cooling startup iXora. Erg leuk om me weer te voegen bij een aantal bevriende oud-collega’s.

iXora benoemt Vincent Beek tot CEO

iXora benoemt Vincent Beek tot CEO

iXora, ontwikkelaar van innovatieve koeloplossingen voor datacenters, maakt bekend dat Vincent Beek is benoemd tot CEO. Beek, die sinds de oprichting in 2020 COO van iXora was, volgt Job Witteman op

David van den Berg benoemd tot Senior Director Sales en Marketing bij Digital Realty

David van den Berg benoemd tot Senior Director Sales en Marketing bij Digital Realty

David van den Berg treedt toe als Senior Director Sales en Marketing bij Digital Realty, waarbij hij Enrico de Boer opvolgt. De Boer heeft vanaf 1 april de rol van EMEA Client Executive op zich genomen.