Hillstone lanceert loadbanks voor doorlopend testen van PDU’s

hillstone-loadbank-genset

Het Britse Hillstone, gespecialiseerd in het testen van datacenters, lanceert een nieuwe reeks loadbanks. Deze loadbanks kunnen permanent in een datacenter worden geïnstalleerd en maken het onder andere mogelijk doorlopend power distributie units (PDU’s) in het datacenter te testen.

Noodstroomvoorzieningen in een datacenter zijn van cruciaal belang. Het is dan ook noodzakelijk deze systemen regelmatig te testen en daarnaast problemen met de noodstroomvoorziening te voorkomen. Het Britse Hillstone, gespecialiseerd in het testen van datacenters, lanceert de nieuwe reeks GENSET_loadbanks om datacenterbeheerders hierbij te helpen.

Wet Stacking

De nieuwe GENSET_loadbank reeks maakt het onder andere mogelijk doorlopend power distributie units (PDU’s) in het datacenter te testen. Daarnaast pakken de loadbanks ook Wet Stacking aan. Dit is een fenomeen dat optreedt in noodstroomgeneratoren indien zij voor langere tijd op minder dan 60% van hun maximale vermogen opereren. Het fenomeen komt onder andere voor in datacenters.

Noodstroomgeneratoren zijn doorgaans zo uitgemeten dat zij een datacenter dat voor 100% wordt belast kunnen voorzien van voldoende energie. Datacenters draaien echter niet altijd op 100% vermogen, waardoor ook de noodstroomgeneratoren op minder vermogen draaien. Indien de generatoren voor langere tijd voor minder dan 60% worden belast kunnen zij last krijgen van Wet Stacking. Dit is niet alleen inefficiënt, maar kan ook de betrouwbaarheid van generatoren in gevaar brengen.

UPS-systemen, brandstofcellen en koelinstallaties testen

Om dit probleem aan te pakken introduceert Hillstone nu de nieuwe GENSET_loadbank reeks. Deze loadbanks zijn onder andere in staat de belasting op de generatoren te vergroten om Wet Stacking te voorkomen. Daarnaast kunnen de loadbanks worden gebruikt voor het testen van UPS-systemen, brandstofcellen en koelinstallaties. De loadbanks kunnen geheel automatisch opereren, maar ook handmatig worden bediend. Het is mogelijk de loadbanks te integreren in verschillende populaire BMS en DCIM systemen.

Meer over
Lees ook
Zorgen over rol van lithium-ion batterijen bij datacenter-branden

Zorgen over rol van lithium-ion batterijen bij datacenter-branden

Onlangs verwoestte een forse brand een datacenter in het Franse Saint-Trivier-sur-Moignan. Aangezien er niet zo heel vaak brand is in een datacenter, trekt een dergelijk nieuwsbericht volop de aandacht van analisten. Het datacenter werd gerund door Maxnod en werd dusdanig beschadigd dat de faciliteiten volledig offline ging. Analisten maken zich n1

‘Verzekeren van batterijinstallaties wordt goedkoper’

‘Verzekeren van batterijinstallaties wordt goedkoper’

Dat meldt Energy-Storage.news, een website die de ontwikkelingen op het gebied van energieopslag op de voet volgt. Dat is goed nieuws voor datacenters en telco die door middel van batterijen en de tijdelijke opslag van energie een actievere rol in de energietransitie willen spelen.

Europa komt met nieuwe eisen voor accu's noodstroomvoorzieningen

Europa komt met nieuwe eisen voor accu's noodstroomvoorzieningen

In december 2022 heeft het Europese Parlement ingestemd met een voorstel over batterijen en accu’s. De hoofdpunten daarvan zijn dat het makkelijker moet worden deze te hergebruiken, te recyclen en te vervangen. Dit lijkt betrekking te hebben op vooral consumenten devices en auto’s, echter de ontwerprichtlijn spreekt ook duidelijk over het soort va1