Hillstone lanceert loadbanks voor doorlopend testen van PDU’s

hillstone-loadbank-genset

Het Britse Hillstone, gespecialiseerd in het testen van datacenters, lanceert een nieuwe reeks loadbanks. Deze loadbanks kunnen permanent in een datacenter worden geïnstalleerd en maken het onder andere mogelijk doorlopend power distributie units (PDU’s) in het datacenter te testen.

Noodstroomvoorzieningen in een datacenter zijn van cruciaal belang. Het is dan ook noodzakelijk deze systemen regelmatig te testen en daarnaast problemen met de noodstroomvoorziening te voorkomen. Het Britse Hillstone, gespecialiseerd in het testen van datacenters, lanceert de nieuwe reeks GENSET_loadbanks om datacenterbeheerders hierbij te helpen.

Wet Stacking

De nieuwe GENSET_loadbank reeks maakt het onder andere mogelijk doorlopend power distributie units (PDU’s) in het datacenter te testen. Daarnaast pakken de loadbanks ook Wet Stacking aan. Dit is een fenomeen dat optreedt in noodstroomgeneratoren indien zij voor langere tijd op minder dan 60% van hun maximale vermogen opereren. Het fenomeen komt onder andere voor in datacenters.

Noodstroomgeneratoren zijn doorgaans zo uitgemeten dat zij een datacenter dat voor 100% wordt belast kunnen voorzien van voldoende energie. Datacenters draaien echter niet altijd op 100% vermogen, waardoor ook de noodstroomgeneratoren op minder vermogen draaien. Indien de generatoren voor langere tijd voor minder dan 60% worden belast kunnen zij last krijgen van Wet Stacking. Dit is niet alleen inefficiënt, maar kan ook de betrouwbaarheid van generatoren in gevaar brengen.

UPS-systemen, brandstofcellen en koelinstallaties testen

Om dit probleem aan te pakken introduceert Hillstone nu de nieuwe GENSET_loadbank reeks. Deze loadbanks zijn onder andere in staat de belasting op de generatoren te vergroten om Wet Stacking te voorkomen. Daarnaast kunnen de loadbanks worden gebruikt voor het testen van UPS-systemen, brandstofcellen en koelinstallaties. De loadbanks kunnen geheel automatisch opereren, maar ook handmatig worden bediend. Het is mogelijk de loadbanks te integreren in verschillende populaire BMS en DCIM systemen.

Meer over
Lees ook
LCL Data Centers, eerste Belgische datacenter met biobrandstof noodgeneratoren

LCL Data Centers, eerste Belgische datacenter met biobrandstof noodgeneratoren

Datacenterspecialist LCL is het eerste datacenterbedrijf in België dat biobrandstof, meer bepaald HVO100, gaat gebruiken voor zijn noodgeneratoren. Deze brandstof zal in eerste instantie in één van de datacenters gebruikt worden.

Euralarm publiceert richtlijn voor blussing van lithium-ion batterijen

Euralarm publiceert richtlijn voor blussing van lithium-ion batterijen

De Extinguishing Section van Euralarm heeft een richtlijn gepubliceerd over geïntegreerde brandbeveiligingsoplossingen voor lithium-ion batterijen. Deze nieuwe Euralarm-leidraad geeft informatie over de kwesties in verband met het gebruik van lithium-ion batterijen, hoe branden in batterijen ontstaan en hoe ze kunnen worden opgespoord, beheerst, o1

Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert het SmartZone™ Uninterruptible Power Supply (UPS)-portfolio in de EMEA-regio. Dat is zowel een eenvoudig te installeren en te gebruiken, als een betrouwbare en efficiënte oplossing om kritieke IT-apparatuur van noodstroom te voorzien, geïntegreerd met de SmartZone DCIM-software.