Greenpeace prijst Apple om gebruik van duurzame energie

windmolen

Greenpeace is zeer te spreken over de wijze waarop Apple in haar datacenters omspringt met energie. Het bedrijf scoort 100% op de Clean Energy Index van Greenpeace en is het enige internet met een dergelijke score.

Sinds 2010 beoordeelt Greenpeace ieder jaar in het Clicking Clean rapport de wijze waarop internetbedrijven omspringen met duurzame energie en energie-efficiëntie. Hierbij kijkt

  • Greenpeace naar vier categorieën:
  • Energietransparantie
  • Beleid op het gebied van duurzame energie
  • Energie-efficiëntie en mitigatie
  • Inzet van duurzame energie in de praktijk

Maximale score

Apple behaalt dit jaar de maximale score in alle vier de categorie en behaalt hiermee een score van 100% op de Clean Energy Index. Hiermee blijft Apple alle andere partijen ver vor. Alleen Yahoo! komt in de buurt met 73%. Facebook moet het doen met 49%, terwijl Google een score behaalt van 46%.

Partijen die onderaan de lijst eindigen zijn Oracle (17%), eBay (10%) en Dupont Fabros Technology (6%).

Dossiers
Lees ook
EU moet tempo van overgang naar koolstofarme energie verdrievoudigen om klimaatdoelstellingen te halen

EU moet tempo van overgang naar koolstofarme energie verdrievoudigen om klimaatdoelstellingen te halen

Een recent rapport van McKinsey benadrukt dat de Europese Unie aanzienlijk moet versnellen en haar inspanningen moet vergroten op het gebied van de koolstofarme energietransitie om haar eigen klimaatdoelstellingen te halen, waaronder het streven naar net zero koolstofuitstoot in het jaar 2050.

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL Data Centers, exploitant van vijf datacenters in België, heeft een nieuwe 13,5 MVA noodstroomoplossing in gebruik genomen in haar LCL Brussels-West datacenter in Aalst. Deze installatie werkt exclusief op 100 procent ‘hydrotreated vegetable oil’ (HVO) brandstof. Daarmee is deze faciliteit het eerste datacenter in België dat biobrandstoffen geb1