Gedragscode Veilig Aanleg Data- en Telecomnetwerken van kracht

gedragscode aanleg data en telecomnetwerken

 

Voor datacenters zijn telecomnetwerken essentieel. Daarom breiden zij voortdurend de connectiviteit uit en upgraden zij hun netwerken. Volgens branchevereniging Techniek Nederland staat de veiligheid in data- en telecomnetwerken de laatste jaren echter onder druk.

De bij de bouw betrokken branches hebben daarom een Gedragscode Netwerkveiligheid Data en Telecom opgesteld. De brancheverenigingen Techniek Nederland en NLconnect organiseerde eerder deze maand een bijeenkomst om deze gedragscode formeel te ondertekenen.

De ondertekenaars gaan meer samenwerken om ongelukken bij de aanleg van telecom- en datanetwerken te voorkomen. De veiligheidsprestaties van projecten worden bovendien voortaan gemeten. Daarnaast zal veilig werken een belangrijk onderdeel van de training en opleiding worden.

Behalve Techniek Nederland zetten ook de infrabedrijven Allinq, Baas, BAM, Circet, Van Gelder, Siers, Spie en VolkerWessels Telecom hun handtekening onder de code. CEO Wim Beukers van Allinq is voorzitter van de stuurgroep die de Gedragscode opstelde. Beukers: “Veiligheid wordt hiermee stevig verankerd in de bedrijfscultuur. Samen met opdrachtgevers nemen we daarvoor verantwoordelijkheid. Uniformering van regels, voorschriften en veiligheidsmiddelen gaat daarbij helpen.

De Gedragscode Veilige Aanleg Data- en Telecomnetwerken heeft veel overeenkomsten met de gedragscodes voor de bouw- en energiebranche. Met die branches hebben de opstellers dan ook veel overleg gevoerd. Zij verwachten dat ook telecom-operators en andere aannemers de gedragscode op korte termijn zullen onderschrijven.

 

De gedragscode kan hier worden gedownload.

Lees ook
TelecityGroup gaat AMS 1 uitbreiden

TelecityGroup gaat AMS 1 uitbreiden

TelecityGroup gaat zijn AMS 1 datacenter in Amsterdam uitbreiden. Dit heeft het bedrijf tijdens de bespreking van zijn jaarcijfers over 2013 bekendgemaakt. Het bedrijf stelt de vergunningen voor de uitbreiding inmiddels binnen te hebben en daarnaast contracten te hebben gesloten voor de bouw. Het vernieuwde datacenter moet in 2016 zijn deuren open1

Interoute opent datacenter in Madrid

Interoute opent datacenter in Madrid

Interoute maakt bekend een nieuw datacenter in Madrid te hebben geopend. Het datacenter is onderdeel van het pan-Europese netwerk van Interoute en voegt een nieuwe fysieke locatie toe aan Unified ICT platform van Interoute. Het Unified ICT platform stelt klanten in staat fysieke, virtuele of hybride datacenterarchitecturen as-a-service te bouwen o1

Google verdubbelde in 2013 zijn uitgaven aan datacenters

Google verdubbelde in 2013 zijn uitgaven aan datacenters

Google heeft vorig jaar maar liefst ruim 5,3 miljard euro uitgegeven aan zijn datacenters. De uitgaven zijn maar liefst twee keer zo hoog dan in 2012. Het bedrijf heeft zijn wereldwijde netwerk met datacenters in 2013 dan ook flink uitgebreid. De organisatie meldt in het vierde kwartaal van 2013 ruim 1,65 miljard euro te hebben uitgegeven aan capi1