Frans digital twin-pionier overgenomen

_86d05992-91b7-4eeb-a0cd-8c62b9fab5e7

Keysight Technologies, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd in het ontwikkelen en verkopen van test- en meetapparatuur voor elektronische systemen, heeft de Franse pionier op het gebied van digital twins ESI Group overgenomen.

De software van de ESI-groep simuleert het gedrag van een product tijdens het testen en in de praktijk, waardoor een realtime digitale tweeling ontstaat. Het portfolio van het bedrijf is zeer gedifferentieerd, met voorspellende simulatietechnologie voor de meest uitdagende systeemontwerpen in telecom, maar ook de auto- en ruimtevaartindustrie.

De real-time digital twin-oplossingen van ESI Group combineren modelgestuurde simulatie met datagestuurde tests om virtuele simulaties te creëren. De ESI Group zal worden toegevoegd aan de elektronische ontwerp- en testportfolio van Keysight om zijn mogelijkheden voor softwareprototyping uit te breiden naar computerondersteunde engineering.

 

Lees ook
Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Viavi Solutions heeft aangekondigd Spirent Communications over te nemen als onderdeel van een deal ter waarde van 1,277 miljard dollar.

Amerikanen voeren druk op China en EU op met plannen voor nieuw chipresearchinstituut

Amerikanen voeren druk op China en EU op met plannen voor nieuw chipresearchinstituut

De concurrentiestrijd tussen EU, China en de VS lijkt nog intenser te worden. De Verenigde Staten maken plannen voor een forse investering in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en kennis via een nieuw op te richten researchorganisatie.

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.