Ferrari analyseert racedata in real-time met InfraStruxure van Schneider Electric

Scuderia Ferrari, de racingtak van de sportwagenfabrikant Ferrari, zet een modulaire datacenteroplossing in om kritieke data voor zijn raceactiviteiten te kunnen analysere. Het bedrijf heeft hierbij gekozen voor InfraStruxure van Schneider Electric.

InfraStruxure is een modulaire datacenteroplossing die geleverd wordt inclusief stroomvoorziening, geïntegreerde koeling, datacenterbeheer en gerelateerde diensten. Onderdeel van InfraStruxure is daarnaast een schaalbaar rack systeem dat naar behoefte kan worden op- of juist afgeschaald. De geïntegreerde koeling bestaat uit in-row airconditioners in combinatie met efficiëntie Hot Aisle Containment systemen.

Kritieke data in real-time analyseren

Het modulaire datacenter wordt gebruikt om kritieke data die gedurende racen wordt verzameld te kunnen opslaan en in real-time te kunnen analyseren. Het gaat hierbij om data die wordt verzameld door een groot aantal sensoren die in de racewagens zijn aangebracht. Daarnaast worden ook gegevens over het weer in real-time geanalyseerd om hier snel op in te kunnen spelen.

Hiervoor heeft het raceteam behoefte aan een flexibel en betrouwbare IT-infrastructuur, die daarnaast schaalbaar is om te voldoen aan wisselende behoefte aan capaciteit. Zo kunnen veranderingen in raceregulaties gedurende het raceseizoen worden aangepast, waar Scuderia Ferrari snel op moet kunnen inspelen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.