Eurofiber breidt interconnectieplatform DCspine uit met private cloud toegang

Eurofiber-2020-300200

Eurofiber Cloud Infra heeft zijn interconnectieplatform DCspine uitgebreid met een directe toegang tot private cloud. Hiermee krijgen klanten één schaalbare software defined verbinding naar al hun data, ongeacht waar deze staan.

Jan Michiel Berkel, commercial director Eurofiber Cloud Infra: "DCspine is een software defined interconnectieplatform dat zorgt voor snelle en veilige connectiviteit tussen datacenters, cloud providers en andere netwerkdiensten. We hebben dit in 2018 gelanceerd om onze klanten een gebruiksvriendelijk platform te bieden dat netwerkbeheer vereenvoudigt en de complexiteit van het bouwen en beheren van interconnecties tussen datacenters en cloud services vermindert. Sindsdien zijn er 90 datacenters in Nederland en België aangesloten op het platform, waarmee dit ruimschoots het grootste interconnectieplatform in de Benelux is."

Berkel vervolgt: "Inmiddels zien we bij onze klanten een groeiende behoefte om de toegang naar bedrijfsdata en applicaties schaalbaar te maken. Daarom hebben we DCspine verder uitgebreid met een private cloud. Klanten die zowel in de publieke als in de private cloud werken kunnen hiermee van hetzelfde platform gebruikmaken, waarmee ze dus een schaalbare software defined verbinding hebben naar al hun data, waar dit dan ook opgeslagen staat."

 

Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.