Eurofiber breidt interconnectieplatform DCspine uit met private cloud toegang

Eurofiber-2020-300200

Eurofiber Cloud Infra heeft zijn interconnectieplatform DCspine uitgebreid met een directe toegang tot private cloud. Hiermee krijgen klanten één schaalbare software defined verbinding naar al hun data, ongeacht waar deze staan.

Jan Michiel Berkel, commercial director Eurofiber Cloud Infra: "DCspine is een software defined interconnectieplatform dat zorgt voor snelle en veilige connectiviteit tussen datacenters, cloud providers en andere netwerkdiensten. We hebben dit in 2018 gelanceerd om onze klanten een gebruiksvriendelijk platform te bieden dat netwerkbeheer vereenvoudigt en de complexiteit van het bouwen en beheren van interconnecties tussen datacenters en cloud services vermindert. Sindsdien zijn er 90 datacenters in Nederland en België aangesloten op het platform, waarmee dit ruimschoots het grootste interconnectieplatform in de Benelux is."

Berkel vervolgt: "Inmiddels zien we bij onze klanten een groeiende behoefte om de toegang naar bedrijfsdata en applicaties schaalbaar te maken. Daarom hebben we DCspine verder uitgebreid met een private cloud. Klanten die zowel in de publieke als in de private cloud werken kunnen hiermee van hetzelfde platform gebruikmaken, waarmee ze dus een schaalbare software defined verbinding hebben naar al hun data, waar dit dan ook opgeslagen staat."

 

Lees ook
Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1