Essent en Brand Rex doneren opbrengst van vijf zonnepanelen aan Playing for Success

De opbrengst van vijf van de ruim 500 zonnepanelen in de zonnecentrale op voetbalstadion Euroborg in Groningen wordt gedoneerd aan Playing for Success. De panelen worden gedoneerd door energiebedrijf Essent en datacommunicatie- en infrastructuurspecialist Brand Rex.

De donatie is bedoeld als een steuntje in de rug voor het project. Het buitenschoolse project stelt kinderen in staat via voetbalgerelateerde opdrachten op spelenderwijs taal en rekenen te leren. Het project draagt zo bij aan het zelfvertrouwen en de motivatie van de kinderen om zo hun kansen voor de toekomst te vergroten.

Ontmanteling

Essent en Brand Rex hebben de afgelopen maanden gezamenlijk twee datacenters van het energiebedrijf in Tilburg en Landgraaf zo duurzaam mogelijk ontmanteld. De medewerkers van het energiebedrijf ontmantelden zelf de ruimtes en scheidden alle materialen, waarna Brand Rex voor de verdere afhandeling zorgde.

Tijdens de demontage werd in totaal 8.385 kilo aan kabels, snoeren, servers, stopcontacten, rekken, goten en andere materialen uit de datacenters gehaald. 91 procent van dit materiaal kon worden gerecycled. De opbrengsten van de materialen waren door het efficiënt recyclen hoger dan de kosten.

Extra opbrengsten

De twee bedrijven doneren de extra opbrengsten van de samenwerking aan een goed doel. De keuze is gevallen op Playing for Success. Deze stichting krijgt 25 jaar lang de opbrengst van de groene stroom van vijf zonnepanelen op haar bankrekening bijgeschreven.

Meer over
Lees ook
BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI heeft onlangs ‘ANSI/BICSI 002-2024, Data Center Design and Implementation Best Practices’ en ‘Essentials of Data Center Projects, Second Edition’ uitgebracht. Beide documenten spelen al jaren een belangrijke rol bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van datacenterfaciliteiten.

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.