Essent en Brand Rex doneren opbrengst van vijf zonnepanelen aan Playing for Success

De opbrengst van vijf van de ruim 500 zonnepanelen in de zonnecentrale op voetbalstadion Euroborg in Groningen wordt gedoneerd aan Playing for Success. De panelen worden gedoneerd door energiebedrijf Essent en datacommunicatie- en infrastructuurspecialist Brand Rex.

De donatie is bedoeld als een steuntje in de rug voor het project. Het buitenschoolse project stelt kinderen in staat via voetbalgerelateerde opdrachten op spelenderwijs taal en rekenen te leren. Het project draagt zo bij aan het zelfvertrouwen en de motivatie van de kinderen om zo hun kansen voor de toekomst te vergroten.

Ontmanteling

Essent en Brand Rex hebben de afgelopen maanden gezamenlijk twee datacenters van het energiebedrijf in Tilburg en Landgraaf zo duurzaam mogelijk ontmanteld. De medewerkers van het energiebedrijf ontmantelden zelf de ruimtes en scheidden alle materialen, waarna Brand Rex voor de verdere afhandeling zorgde.

Tijdens de demontage werd in totaal 8.385 kilo aan kabels, snoeren, servers, stopcontacten, rekken, goten en andere materialen uit de datacenters gehaald. 91 procent van dit materiaal kon worden gerecycled. De opbrengsten van de materialen waren door het efficiënt recyclen hoger dan de kosten.

Extra opbrengsten

De twee bedrijven doneren de extra opbrengsten van de samenwerking aan een goed doel. De keuze is gevallen op Playing for Success. Deze stichting krijgt 25 jaar lang de opbrengst van de groene stroom van vijf zonnepanelen op haar bankrekening bijgeschreven.

Meer over
Lees ook
Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.