BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI EMEA

BICSI heeft onlangs ANSI/BICSI 002-2024, Data Center Design and Implementation Best Practices en Essentials of Data Center Projects, Second Edition’ uitgebracht. Beide documenten spelen al jaren een belangrijke rol bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van datacenterfaciliteiten.

ANSI/BICSI 002-2024 wordt nog wel eens beschouwd als de standaard voor datacenterontwerp. Het document omvat alle belangrijke systemen en disciplines binnen een datacenter en somt niet alleen op wat een datacenter nodig heeft, maar biedt ook aanbevelingen over de beste methoden voor het implementeren van een ontwerp dat aan uw behoeften voldoet.

De 2024-versie werd beoordeeld door professionals uit de industrie uit alle belangrijke disciplines. Het gaat onder andere in op enterprise-, hyperscale- en edge-concepten, waaronder modulaire, containergebaseerde en op gebouwen gebaseerde oplossingen. Naast het uitbreiden van specifieke inhoud voor edge-voorzieningen, worden de concepten van immersion cooling (vloeistofkoeling) behandeld en sluiten ze aan bij eerder opgenomen materiaal over hoe dergelijke systemen kunnen worden ondersteund.

De tweede editie van ‘Essentials of Data Center Projects (EDCP)’ bevat - zoals BICSI het noemt - een holistische kijk op het algehele datacenterproject, van conceptualisering tot planning, implementatie en projectafsluiting. De EDCP 2e editie is onlangs bijgewerkt met edge-datacenters en risicobeheer. Het gaat onder andere in op thema’s als datacenterconcepten, bepaling van behoefte- en beschikbaarheidsklassen, beschikbaarheid, edge-datacenters, project- en ontwerpplanning, factoren die van belang zijn voor bedrijfsvoering en bedrijfscontinuïteit, het plannen van colocatie- en edge-faciliteiten,  projectimplementatie, inbedrijfstelling en afsluiting, en risicobeheer.

Meer over
Lees ook
Eurofiber neemt datacenters Bytesnet over

Eurofiber neemt datacenters Bytesnet over

Eurofiber neemt de datacenteractiviteiten van de Nederlandse IT infrastructuur dienstverlener Bytesnet over. Met de overname versterkt Eurofiber zijn positie in het zogeheten regional edge datacenter segment en geeft het verder invulling aan zijn groeidoelstellingen in open access infrastructuur.

Datacenters in Ierland gebruiken inmiddels meer elektriciteit dan alle Ierse huishoudens gecombineerd

Datacenters in Ierland gebruiken inmiddels meer elektriciteit dan alle Ierse huishoudens gecombineerd

Volgens The Guardian hebben de datacenters in Ierland vorig jaar meer elektriciteit verbruikt dan alle stedelijke huishoudens samen. Het groeiende aantal datacenters in het land gebruikte 21% van de totale elektriciteit, een stijging van 20% ten opzichte van 2022

Penta Infra en Polderwarmte tekenen intentieverklaring voor restwarmtebenutting

Penta Infra en Polderwarmte tekenen intentieverklaring voor restwarmtebenutting

Datacenterbedrijf Penta Infra en warmtebedrijf Polderwarmte hebben een intentieverklaring getekend om samen te werken aan de duurzame inzet van restwarmte van het datacenter van Penta Infra in de Waarderpolder.