BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI EMEA

BICSI heeft onlangs ANSI/BICSI 002-2024, Data Center Design and Implementation Best Practices en Essentials of Data Center Projects, Second Edition’ uitgebracht. Beide documenten spelen al jaren een belangrijke rol bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van datacenterfaciliteiten.

ANSI/BICSI 002-2024 wordt nog wel eens beschouwd als de standaard voor datacenterontwerp. Het document omvat alle belangrijke systemen en disciplines binnen een datacenter en somt niet alleen op wat een datacenter nodig heeft, maar biedt ook aanbevelingen over de beste methoden voor het implementeren van een ontwerp dat aan uw behoeften voldoet.

De 2024-versie werd beoordeeld door professionals uit de industrie uit alle belangrijke disciplines. Het gaat onder andere in op enterprise-, hyperscale- en edge-concepten, waaronder modulaire, containergebaseerde en op gebouwen gebaseerde oplossingen. Naast het uitbreiden van specifieke inhoud voor edge-voorzieningen, worden de concepten van immersion cooling (vloeistofkoeling) behandeld en sluiten ze aan bij eerder opgenomen materiaal over hoe dergelijke systemen kunnen worden ondersteund.

De tweede editie van ‘Essentials of Data Center Projects (EDCP)’ bevat - zoals BICSI het noemt - een holistische kijk op het algehele datacenterproject, van conceptualisering tot planning, implementatie en projectafsluiting. De EDCP 2e editie is onlangs bijgewerkt met edge-datacenters en risicobeheer. Het gaat onder andere in op thema’s als datacenterconcepten, bepaling van behoefte- en beschikbaarheidsklassen, beschikbaarheid, edge-datacenters, project- en ontwerpplanning, factoren die van belang zijn voor bedrijfsvoering en bedrijfscontinuïteit, het plannen van colocatie- en edge-faciliteiten,  projectimplementatie, inbedrijfstelling en afsluiting, en risicobeheer.

Meer over
Lees ook
Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Volgens de meest recente editie van‘Global Data Center Market Comparison Ranking' van Cushman & Wakefield (C&W) blijft de wereldwijde markt voor datacenters een aanzienlijke groei doormaken.

De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.