Equinix: 'Oprichters van Virtu hebben bewust informatie achtergehouden'

Modern interior of server room in datacenter

Equinix en de oprichters van de in 2008 overgenomen datacenters Virtu in Enschede, Zwolle en Amsterdam zijn in een conflict verwikkeld. Equinix weigert de laatste betaling van één miljoen euro te voldoen, aangezien de oprichters informatie zouden hebben achtergehouden.

Tubantia meldt dat de oprichters van Virtu, twee voormalige studenten van de Universiteit Twente, een kort geding hebben aangespannen tegen Equinix. Uit dit kort geding blijkt dat Equinix de oprichters beschuldigd van onrechtmatig handelen.

Equinix heeft beslag laten leggen op 15.000 e-mailberichten van één van de oprichters. Deze e-mails zouden bewijzen dat de oprichter informatie hebben achtergehouden. Tijdens het kort geding van de Virtu-oprichters probeerde deze dit beslag op te laten heffen.

Meer over
Lees ook
ZPE Systems overgenomen door Amerikaanse tak van Legrand

ZPE Systems overgenomen door Amerikaanse tak van Legrand

Bij de kwartaalcijfers van Legrand staat de volgende overname genoemd: "Acquisition of ZPE Systems in datacenters".

Geen doorstart voor Cyxtera, het bedrijf gaat op in Evoque

Geen doorstart voor Cyxtera, het bedrijf gaat op in Evoque

Brookfield Infrastructure Partners L.P. heeft op 1 november toestemming gekregen van de rechter in New Jersey om Cyxtera geheel over te nemen. Daarmee kan de chapter 11 procedure worden beëindigd. Het betekent ook het einde van de presence van Cyxtera omdat het wordt geïntegreerd in een ander datacenterbedrijf van Brookfield, Evoque.

QTS neemt Zentrys over

QTS neemt Zentrys over

Zentrys, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in datacenterbeheer en -operaties, is overgenomen door QTS Data Centers, een leverancier van datacenteroplossingen voor zowel enterprise, hyperscale en overheidsdatacenters. Deze overname, afgerond op 31 oktober 2023, markeert een belangrijke stap in de uitbreiding van QTS in de Europese markt.